Καταρρίφθηκε τουρκικό F-16 στο Ιρακινό Κουρδιστάν
Οκτώβριος 30, 2016.


Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16,  της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας, καταρρίφθηκε στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Αυτό αναφέρει το κουρδικό ‘ANF News’. Το αεροπλάνο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια  αεροπορικής επίθεσης στα βουνά Καντίλ στο βορειοανατολικό Ιράκ, στα σύνορα με το Ιράν.
Λεπτομέρειες του συμβάντος δεν έχουν δημοσιευθεί.Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ακόμη δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία αυτή.


Στις 5 Οκτωβρίου ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε ότι η Άγκυρα προκαλεί σε έναν περιφερειακό πόλεμο με τη συνέχιση της ανάπτυξης της στο έδαφος του Ιράκ.Μία ημέρα νωρίτερα, το κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα που καταδίκασε την απόφαση των Τούρκων βουλευτών να επεκτείνουν την ανάπτυξη των 150 Τούρκων στρατιωτών και των 25 αρμάτων μάχης σε στρατόπεδο στη βόρεια επαρχία του Ιράκ Μπασίκα της Νινευή.Το τουρκικό στρατιωτικό άγημα είχε έρθει στη χώρα,  σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Ιράκ από το 2014, όπως δημοσιεύει το αρμενικό HayastanNews.Com


-
Σημείωση: Η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφος  έγινε στις αρχές Οκτωβρίου (5 με 7 του μήνα)  αλλά δεν δημοσιεύθηκε σχετική είδηση.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr