Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξήρε τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία
Φωτό από βίντεο του αμερικανικού CNN -για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία


Δεκέμβριος 29, 2016. 21:33


Ουάσιγκτον.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ  αξιολόγησε θετικά τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.
«Η είδηση της κατάπαυσης του πυρός στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία είναι μια θετική εξέλιξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ.Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι η εκεχειρία θα εφαρμοσθεί πλήρως και θα γίνει σεβαστή από όλα τα μέρη.


Ο Τόνερ τόνισε ότι οι ΗΠΑ καλωσορίζουν «κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να σταματήσει τη βία, να σώσει ζωές και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια ανανεωμένη  και παραγωγική πολιτική που θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις».


Ο διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανακοίνωση της εκεχειρίας θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μια ηγεσίας στη Συρία που θα προκύψει από τους ίδιους τους Σύριους. «Μια πιο αντιπροσωπευτική, ενωμένη και ειρηνική κυβέρνηση».


Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σάιγκου, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία που θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 30ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr