Μπασάρ Άσαντ: Οι τρομοκράτες κατέλαβαν την Παλμύρα με υποστήριξη των Αμερικανών




Το δημοσίευμα του Ria Novosti για τις δηλώσεις του Άσαντ στη ρωσική τηλεόραση


Δεκέμβριος 14, 2016. 19:46



Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι οι μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’ που κατέλαβαν την Παλμύρα, δεν έχουν έρθει μόνο από την ιρακινή πόλη της Μοσούλης, αλλά και από τις συριακές πόλεις Ράκα και Ντέιρ εζ Ζορ.




Ο Άσαντ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία 24» τόνισε ότι «είναι αδύνατο η κατάληψη της Παλμύρας να έγινε μόνο με τρομοκράτες που ήρθαν από τη Μοσούλη, αφού μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού κράτους βρίσκονται στο βόρειο τμήμα της Ράκα, όπου υποτίθεται ότι ο αμερικανικός συνασπισμός βομβάρδιζε επί δύο χρόνια».



» Είναι αλήθεια ότι και άλλοι μαχητές του Ισλαμικού κράτους ήρθαν από την Ντέιρ εζ Ζορ,  εκεί όπου τα αεροσκάφη του αμερικανικού συνασπισμού επιτέθηκαν στις θέσεις του συριακού στρατού, αντί να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες», είπε ο Άσαντ.



Επεσήμανε ότι κατά την επίθεση κατά της Παλμύρας, οι τρομοκράτες είχαν νέο οπλισμό υψηλής τεχνολογίας που δεν είχαν πριν. «Αυτό δείχνει ότι υποστηρίζονται οπλικά», είπε και πρόσθεσε: «Εάν οι τρομοκράτες ήρθαν από τη Μοσούλη, δεν είναι σαφές που απέκτησαν τα νέα όπλα τα οποία δεν είχαν πριν». 



Είπε ακόμη, ότι ήταν εμφανής η αδράνεια της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας κατά τη μετάβαση των τρομοκρατών από το Ιράκ στη Συρία: «θα μπορούσαν να σταματήσουν τους τρομοκράτες στην πορεία τους προς την Παλμύρα», τόνισε.



«Στην καλύτερη περίπτωση», συνέχισε, «αν δεν είχαν την άμεση υποστήριξη των Αμερικανών, είχαν την ανοχή τους, όπως πράττουν  κλείνοντας τα μάτια και επιτρέπουν την Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία να υποστηρίζουν και να χορηγούν όπλα στο ισλαμικό κράτος. Αυτό είναι ό, τι έγινε στην Παλμύρα», είπε ο πρόεδρος της Συρίας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr