Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Γαμβρός του Ντόναλντ Τραμπ χρηματοδότης των ισραηλινών νέων οικισμών στην κατεχόμενη περιοχή
Φωτό από δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters για την ανέγερση οικιών στην κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς περιοχή

Ιανουάριος 24, 2017. 19:15


Η αιγυπτιακή ‘Ahram’ στην αγγλική έκδοσή της αναφέρεται  στην ανακοίνωση  του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας που δημοσίευσε την πρόθεση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου να κατασκευάσει ακόμη 2.500 οικίες στην κατεχόμενη περιοχή  της Δυτικής Όχθης.
Πρόκειται για τη δεύτερη ανακοίνωση των κατασκευών αυτών μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου Ντάναλντ Τραμπ, όπως σημειώνει η αιγυπτιακή εφημερίδα.Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι τα σχέδια  έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας Βενιαμίν Νετανάχιου και τον υπουργό Άμυνας, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και έχουν στόχο «να εκπληρώσουν τα αιτήματα των πολιτών για νέες κατοικίες, ώστε να διατηρηθεί η φυσική καθημερινή ζωή».Προστίθεται ότι οι νέες κατασκευές θα  γίνουν  στις υφιστάμενες  χαρακτηρισμένες οικιστικές περιοχές.

 
Το δημοσίευμα της ‘Ahram’ (που δεν αναφέρει πηγή, αλλά, ερευνήσαμε και την ... βρήκαμε = Reuters)  τονίζει ότι 100 σπίτια που θα κατασκευασθούν στο Μπέιτ Ελ, ένας οικισμός ο οποίος – σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, χρηματοδοτείται  από τον γαμβρό του  Ντόναλντ Τραμπ,  Τζάρεντ Κάσνερ (Jared Kushner).


Ωστόσο, δεν είναι σαφές, εάν πρόκειται για μια νέα οικοδόμηση ή αυτήν που ανακοινώθηκε προηγούμενα. Υπάρχουν διάφορα στάδια που εμπλέκονται στη διαδικασία για την έγκριση και την κατασκευή των νέων οικιστικών συγκροτημάτων.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


1 σχόλιο:

sterg είπε...

Η κορη του Τραμπ γνωστη Ορθοδοξη Εβραια,ο Γαμπρος του κατασκευαστης οικιων σε καταπατουμενες παλαιστινιακες περιοχες της Δυτικης οχθης.Ο ιδιος ο Τραμπ ποθεν ερχεται και που "πηγαινει"???Αρχιζει και φαινεται για ποιους δουλευει.