Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Σέρβος ειδικός: Το Κοσσυφοπέδιο πρακτικά έχει στρατόΟι Αλβανοί του Κοσσόβου εκπαιδεύονται από Αμερικανούς, σημειώνει η σερβική  Vesti On Line


Απρίλιος 2, 2017. 20:07


«Η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο είναι απλά μια τυπική διαδικασία. Ο στρατός του Κοσσυφοπεδίου, εκ των πραγμάτων, υπάρχει ήδη. Έχει δομή, διοίκηση, ιεραρχία, αλλά μόνο η ονομασία του  είναι «Δύναμη Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου».Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από στελέχη και εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ», λέει ο στρατιωτικός αναλυτής, Μίροσλαβ Λαζάνσκι, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.«Φυσικά, οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στη δημιουργία ενόπλων δυνάμεων, αγνοώντας τις ψήφους των Σέρβων στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου. Παρά το γεγονός του ότι ο στρατός δεν αποτελεί απειλή για τη Σερβία, η Πρίστινα έκανε ένα βήμα προσπαθώντας να  εδραιώσει την υπόστασή της, καθώς αυτοαποκαλείται «κράτος του Κοσσυφοπεδίου», δηλώνει η Λαζάνσκι.


«Οι Αμερικανοί σήμερα τους χορηγούν ενισχύσεις. Η πρόσφατη άρνησή τους στη δημιουργία, ήταν γιατί δεν ήθελε να δώσει ‘προίκα’ στην προεκλογική περίοδο της Σερβίας, αλλά, νομίζω ότι σε ένα ή δύο χρόνια η (ηγετική) ομάδα στην Πρίστινα θα προβεί σε «παράκαμψη» για να επιτύχει το στόχο της», πρόσθεσε.


Ο Λαζάνσκι σχολίασε σχετικά με την έγκριση της Διακήρυξης των Αντιπροσώπων της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, ότι το Κοσσυφοπέδιο έχει αναγνωρισθεί μόνο με βάση το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία του  Κοσσόβου », χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.«Αυτό είναι καθαρά λαογραφικό, ένα είδους τσίρκου και σάτιρας. Με ή χωρίς υποσημειώσεις, που ενεργεί όμως ως ανεξάρτητο κράτος. Το γεγονός είναι ότι αναγνωρίζεται από περισσότερες από εκατό χώρες στον κόσμο, κυρίως από τις μεγάλες δυτικές χώρες, αλλά εξακολουθεί να είναι ουσιώδες ότι ποτέ δεν θα παραδεχθούν (ως κράτος)», κατέληξε ο Λαζάνσκι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: