Σκόπια: Αισιόδοξος ο Ζόραν Ζάεφ για το σχηματισμό κυβέρνησης
Μάιος 22, 2017. 20:35

Γράφει από τα Σκόπια ο Βλάντισλαβ Περούνοβιτς


Κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Τέτοβο,  πόλη-κέντρο της αλβανικής πολιτικής ζωής -στη βορειοδυτική περιοχή της FYROMο κληρονόμος της θέσης του πρωθυπουργού των Σκοπίων, ο σοσιαλδημοκράτης Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε: 
«Οι συνομιλίες ρέουν με όλα τα πολιτικά κόμματα…[…]… Είμαι χαρούμενος που τα πράγματα κινούνται στη σωστή απόφαση. Πιστεύω ότι σήμερα, αύριο, μπορούμε να αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε κάτι σχετικά με τις θέσεις [στην κυβέρνηση], για τα ονόματα, έτσι θα μπορέσουμε να ενημερώσουμε τον πολίτη.

Χαίρομαι που ο κ. Σέλα είναι καλύτερα στην υγεία* του, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε πάλι με τη 'Συμμαχία των Αλβανών', οπότε, όταν προκύψει κάτι νέο θα σας ενημερώσουμε»


Όσον αφορά σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους πότε  η νέα κυβέρνηση θα σχηματισθεί, ο Ζάεφ δήλωσε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες, εν μέρει υπό την πίεση των Βρυξελλών, αλλά πρωταρχικό κίνητρο είναι η ποιότητα της κυβερνητικής ομάδας που πρέπει να δημιουργηθεί.

--
*Ο Ζιαντίν Σέλα  υπέστη πολλαπλά τραύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός εγκεφαλικού τραύματος, κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων στις 27 Απριλίου 2017 από τους πιστούς στο VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.Βλάντισλαβ Περούνοβιτς ( wperunovic@gmail.com)

-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Σκόπια, FYROM, Ζόραν Ζάεφ,