Τούρκοι στρατιώτες αλληλοπυροβολήθηκαν σε επιχείρηση στην Μπιτλίς
«Τούρκοι στρατιώτες σε επιχείρηση πυροβολούσε ο ένας τον άλλον», γράφει το δημοσίευμα


Ιούνιος 16, 2017. 22:37


Η επιχείρηση ξεκίνησε χθες από τον τουρκικό στρατό στα χωριά Yaylacık (Akunus), Çalışkanlar (Kekulan), Yolbilen (Xulebir) και Saritaş (Huzera) [οι ονομασίες των χωριών είναι στα κουρδικά και στα τουρκικά],  που βρίσκονται στην περιοχή Χιζάν της επαρχίας Μπιτλίς.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μαθεύτηκε ότι ένας στρατιώτης είχε τραυματισθεί από άλλον στρατιώτη που τον πυροβόλησε.Οι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι στρατιώτες ερευνούσαν μεμονωμένα σπίτια σε χωριά της περιοχή στο πλαίσιο της δράσης αυτής, απαγόρευσαν στους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.


Σε κάποια στιγμή άρχισαν συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτών που συνέχιζαν να αναπτύσσονται μέσα στους κήπους του χωριού Γιαϊλατσίκ, χθες το απόγευμα.


Αναφέρθηκε ότι ένας στρατιώτης τραυματίσθηκε κατά τη σύγκρουση.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή, όπου οι κάτοικοι είναι Κούρδοι, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες στρατιώτες και φρουροί καθώς και 12 ελικόπτερα του στρατού, σημειώνει το δημοσίευμα.
(anfturkce.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr