Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Σπούτνικ: Τα Σκόπια αλλάζουν το συνταγματικό όνομα και εντάσσονται στο ΝΑΤΟ
Ιούνιος 12, 2017. 21:45

Βελιγράδι.

Η πΓΔΜ θα αλλάξει το συνταγματικό της όνομα και μετά από ένα χρόνο θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, γράφει η ρωσική ιστοσελίδα Sputnik στη σερβική γλώσσα.
Το Sputnik αναφέρει ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ έχει εκφράσει την προθυμία να αντικατασταθεί το επίσημο όνομα της χώρας του για να ξεπερασθεί το βέτο της Ελλάδας.Ο Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε για συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή αυτή.Γενς Στόλτενμπεργκ:  Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ένταξη της FYROM


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑTO, Γενς Στόλτενμπεργκ  δήλωσε ότι υποστηρίζει την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.


«Η πόρτα του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την FYROM δυναμικά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ  στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.


Νωρίτερα, ο Ζάεφ  δήλωσε ότι η κυβέρνησή του για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, είναι έτοιμη να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας σε «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας», για το οποίο επιμένει η Ελλάδα.
(rs.sputniknews.com)--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: