Οι Σκοπιανοί ετοιμάζουν διαδηλώσεις για την επίσκεψη Κοτζιά
«Τον Κοτζιά θα υποδεχθούν διαδηλωτές, ζητούν ‘μακεδονική’ κόκκινη γραμμή για το όνομα»

Αύγουστος 30, 2017. 21:15


Δύο οργανώσεις Σκοπιανών, το λεγόμενο « παγκόσμιο μακεδονικό κογκρέσο» και το «μακεδονικό μανιφέστο», απηύθυναν αίτημα προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της χώρας, πριν από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για να καθορίσουν την κόκκινη γραμμή της χώρας στη διαφωνία του ονόματος, γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ‘Μακεδόνες’ και ‘Μακεδονία’ για πάντα, από αμνημονεύτων χρόνων μέχρι το άπειρο. Το όνομα του κράτους είναι η ταυτότητα του έθνους μας,  ο μοναδικός κοινός  μας παρανομαστής είναι μόνο η ‘Μακεδονία’. Δυστυχώς η ΕΕ και το ΝΑΤΟ μας εκβιάζουν και κάνουν διακρίσεις εναντίον μας, εδώ και τρεις δεκαετίες τώρα από την ανεξαρτησία. Πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση στον εαυτό μας για να μας σέβονται οι άλλοι. Τραβήξτε μια κόκκινη γραμμή, τη φυσική μας, την αναπαλλοτρίωτη, την απρόσιτη και απαραβίαστη. Είναι αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοπροσδιορισμού», αναφέρει η ανοικτή επιστολή προς την κυβέρνηση.


  Η διαμαρτυρία αυτών των ‘μακεδονιστών’ θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, στις 10 το πρωί και ως τόπος συνάθροισης είναι η κρήνη μπροστά από την εκκλησία ‘Παναγία’ κατά μήκος του ποταμού Βαρδάρη, μεταξύ του ΥΠΕΞ και της Ακαδημίας, σημειώνεται χαρακτηριστικά.


(mkd.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr