Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Το σχέδιο για τη Χιμάρα θα συνεχισθεί

«Σχέδιο για Χιμάρα: Μπουσάτι: Θα συνεχισθεί»


Σεπτέμβριος 28, 2017. 23:11

Τίρανα.

Στη συνέντευξή του που έδωσε στην ελληνική κρατική τηλεόραση το πρωί της Πέμπτης ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, άφησε να εννοηθεί ότι η Αλβανία έχει αποσύρει το σχέδιο για το γκρέμισμα κάποιων οικιών στη Χιμάρα, ως μέρος του σχεδίου ανάπτυξης της περιοχής, όπως αποκαλείται στα αλβανικά ΜΜΕ.


Ωστόσο, ο Αλβανός ΥΠΕΞ,  Ντιτμίρ Μπουσάτι,  υπογράμμισε το αντίθετο σήμερα το βράδυ σε συνέντευξή του στην εκπομπή ‘Top Story’ του  Σοκόλ Μπάλα.Ο υπουργός Εξωτερικών  της Αλβανίας δήλωσε ότι οι εργασίες για το αναπτυξιακό πρόγραμμα θα συνεχισθούν.


«Η θέση της αλβανικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα αυτό είναι σαφής και είμαστε  υπέρ μιας ενιαίας επιβολής του νόμου,  σε ολόκληρη την επικράτεια».


Ο ίδιος τόνισε ότι οι δυσαρεστημένοι πολίτες  μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο για μια καλύτερη αποζημίωση.


Ερωτηθείς από τον Σοκόλ Μπάλα, εάν η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου από την ελληνική πλευρά θα μπορούσε να επηρεάσει το καθεστώς ιδιοκτησίας για τους τσάμηδες, ο υπουργός Μπουσάτι δήλωσε: 
« Η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου επηρεάζει το καθεστώς ιδιοκτησίας που κατασχέθηκαν  μετά τον πόλεμο σε άλλους Αλβανούς », είπε.

(Στοιχεία από top-channel.tv)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr