Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Είμαστε κοντά στη λύση της εμπόλεμης κατάστασης με Ελλάδα
Σεπτέμβριος 28, 2017. 22:40

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι,  σε συνέντευξή του,  που τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στην εκπομπή ‘Top Story’,  στην αλβανική τηλεόραση ‘Top Channel’, ανέφερε ότι η Αλβανία και η Ελλάδα βρίσκονται κοντά σε λύση για την ‘κατάσταση πολέμου’ μεταξύ των δύο κρατών.«Η Αλβανία και η Ελλάδα βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του ζητήματος της κατάστασης πολέμου,  το οποίο (ζήτημα) τιμωρεί τους Αλβανούς πολίτες που γεννήθηκαν στην ‘τσαμουριά’ μέσα στο ελληνικό έδαφος.


Μιλώντας στο δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα, ο Μπουσάτι δήλωσε ότι:

«είναι ένα θέμα που δεν θα δώσει την είδηση, αλλά με πλήρη πεποίθηση μπορώ να πω απόψε ότι η εμπόλεμη κατάσταση των Αθηνών, βρίσκεται πολύ κοντά σε μια λύση, από ό, τι  ήταν πριν από ένα ή δύο χρόνια».


Ο Μπουσάτι  δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας συνεχίζονται σε όλα τα θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές και αυτά χωρίζονται σε κατηγορίες.


«Συμφωνήσαμε με την ελληνικά πλευρά να συζητήσουμε με βάση ένα πακέτο που κατηγοριοποιεί τα θέματα  και από την αρχή  σε κάθε τι που δεν έχει συμφωνηθεί  πλήρως», είπε.


Όσον αφορά το θέμα των θαλάσσιων συνόρων, ο Μπουσάτι δήλωσε ότι οι τρεις εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η υπογραφή της συμφωνίας ότι η συμφωνία που ανατράπηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο παραβιάζει τα συμφέροντα της Αλβανίας, ενώ η λύση που θα δοθεί μελετάται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων μεταξύ των δύο χωρών.


«Δεν είμαι σε θέση να πω απόψε όσο αφορά  για την πρόοδό τους, αλλά η όλη υπόθεση θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία. Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση της πρώτης συμφωνίας», διευκρίνισε.


(Στοιχεία από top-channel.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr