Ελλάδα και Σκόπια συμφώνησαν στην απάλειψη αλυτρωτικών όρων στα βιβλία




Σεπτέμβριος 28, 2017. 22:26

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στην ελληνική κρατική τηλεόραση ‘ΕΡΤ’ , δήλωσε ότι συμφώνησε με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ να σχηματίσουν μια κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την άρση των αλυτρωτικών αντιλήψεων στα σχολικά βιβλία και στους χάρτες.

Ο Κοτζιάς εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα των εργασιών αυτής της επιτροπής και όπως είπε «να χτυπήσει τον αλυτρωτισμό και τους χάρτες με εδαφικές διεκδικήσεις».


Δήλωσε, ακόμη, ότι θα περιμένει να τελειώσουν οι δημοτικές εκλογές στα Σκόπια, για να διαπιστώσει εάν η νέα κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο σοβαρές διαπραγματεύσεις για το όνομα.


Στη συνέντευξή του, για άλλη μια φορά επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χωρίς την επίλυση του ονόματος.


(Στοιχεία από meta.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr