Ο ΥΠΕΞ Σκοπίων στις Βρυξέλλες: Περιμένουμε τον ούριο άνεμο





« ‘Άνεμο στην πλάτη’ (ούριο άνεμο) ζήτησε ο Ντιμίτροφ από τους Ευρωβουλευτές»


Οκτώβριος 10, 2017. 

Σκόπια.

«Η οικοδόμηση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας είναι, πρωτίστως, προς το συμφέρον των πολιτών μας, προς το συμφέρον των χωρών της περιοχής και προς ο συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Μια σταθερή, οικονομικά ευημερούσα και επιτυχημένη χώρα, βιώνει αρμονικά σε μια σταθερή και ευημερούσα περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, στην ομιλία του, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


Προβαίνοντας σε μια ανασκόπηση των γεγονότων στη χώρα, ο Ντιμίτροφ παρουσίασε μέτρα για την εφαρμογή βασικών μεταρρυθμίσεων  και τη δέσμευση της κυβέρνησης για την καθιέρωση της περιφερειακής και διεθνούς συνεργασίας. Είπε στους ευρωβουλευτές ότι ήρθε η ώρα για μεγαλύτερη τόνωση της χώρας του.


Χαρακτηριστικά είπε ότι περιμένει από την ΕΕ τον «ούριο άνεμο» για τα Σκόπια.

Κατόπιν διαβούλευσης με την κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Ντιμίτροφ συναντήθηκε με αρκετούς βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για στήριξη προς τη χώρα του, ώστε να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσα στο 2018.


(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr