Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Σκόπια: Τι περιέχει η λίστα που οι Έλληνες έδωσαν στη νέα κυβέρνηση
Οκτώβριος 10, 2017. 21:50

Σκόπια. 

«Να απαγορευθεί η χρήση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας, να μετονομασθεί το αεροδρόμιο και ο αυτοκινητόδρομος ‘Μέγας Αλέξανδρος’, να ξηλωθεί το άγαλμα του  έφιππου πολεμιστή και το άγαλμα του Φίλιππου του Β’ από το κέντρο των Σκοπίων. Οι Έλληνες ιστορικοί θα διαγράψουν και θα αναθεωρήσουν την ιστορία».

Αυτές τις πληροφορίες έγιναν γνωστές αποκλειστικά στην ‘Alfa TV’ που είναι μέσα από τον κατάλογο των αιτημάτων που πρέπει να αποδεχθεί η νέα κυβέρνηση, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Οι Έλληνες ακόμη ζητάνε να απαγορευθεί δια νόμου η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας και να τιμωρείται εάν χρησιμοποιείται. 

Επίσης, οι εντόπιοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι να απαγορεύεται να παρακολουθούν εκδηλώσεις που διοργανώνουν Σκοπιανοί της διασποράς , όταν περιέχονται σε αυτές το σύμβολο των Μακεδόνων βασιλέων ή χάρτες που δείχνουν τη γεωγραφική Μακεδονία. 

Θα πρέπει, ακόμη, να αφαιρεθούν από όλα τα κρατικά ιδρύματα, καθώς και τα σχολικά εγχειρίδια από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλα τα παραπάνω σύμβολα.

Πρόκειται για έναν μακρύ κατάλογο που ετοίμασαν οι Έλληνες για τον οποίο η κυβέρνησή μας δεν έχει ακόμη συζητήσει (σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα).


Ήδη, τα ξένα μέσα ενημέρωσης έχουν ανακοινώσει ότι μετά τις δημοτικές εκλογές το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα αλλάξει στο αεροδρόμιο και πιθανότατα θα τεθεί το «Μητέρα Τερέζα».
Αλλά, θα δοθεί και ένα νέο όνομα στον αυτοκινητόδρομο προς την Ελλάδα, αντί του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι σήμερα.


Πηγές της τηλεόρασης Alfa αποκαλύπτουν ότι οι Έλληνες έχουν ήδη ζητήσει την μετεγκατάσταση ή κατεδάφιση του έφιππου πολεμιστή από το κέντρο της πόλης των Σκοπίων καθώς και την απομάκρυνση του αγάλματος του Φιλίππου του Β΄, συγχρόνως πρέπει να καταργηθούν όλα τα διαφημιστικά υλικά και τα βίντεο που μεταδίδονται ως διαφημίσεις στο εξωτερικό για όλα αυτά τα μνημεία, γράφει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από alfa.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr