«Προσβεβλημένος» ο Ζελένσκι από την Τουρκία- τι δήλωσε


Μάιος 2, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Η Τουρκία δέχθηκε αιφνιδιαστική κριτική από τον ηγέτη της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την «Haberler», ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι προσβεβλημένος από την Τουρκία επειδή δέχεται Ρώσους τουρίστες.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, αυτό είναι ένα διπλό μέτρο. Δεν είναι καθόλου αληθινός. Είστε υπέρ της αλήθειας ή όχι; Πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Ως Πρόεδρος, πρέπει να πω ότι αν θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις, αλλά δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό».

«Αυτό δεν πρέπει να γίνεται»

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti , ο Ζελένσκι δήλωσε ότι προσβλήθηκε από την Τουρκία επειδή δέχεται Ρώσους τουρίστες. 

Μιλώντας στην ελληνική τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Ζελένσκι είπε:

«Η Τουρκία, αφενός, παίζει το ρόλο του μεσολαβητή και υποστηρίζει την Ουκρανία με σημαντικά βήματα, αφετέρου, βλέπουμε ότι προετοιμάζονται, για παράδειγμα, για τουρίστες, ειδικά, για τους τουρίστες από τη Ρωσία. Δεν θα το έλεγα ως Πρόεδρος, αλλά «αν θέλουμε να έχουμε φιλικές σχέσεις, αυτό δεν πρόκειται να συμβαίνει», είπε.

«Πρέπει να  κάνει επιλογή»

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας συνέχισε τις δηλώσεις του για την Τουρκία ως εξής:

«Δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτήν την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Γι' αυτό έθεσα την προσοχή της Τουρκίας σε αυτό: Κατά τη γνώμη μου, δεν μπορείτε να ενεργήσετε έτσι, είστε υπέρ της αλήθειας ή όχι; Πρέπει να κάνεις μια επιλογή».






haberler.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr