Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

«Τι είπε ο Τζορτζ Μπους στους Ρώσους φαρσέρ για την Ουκρανία»


Μάιος 20, 2022. Ελλάδα.

Ο 43ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, ήταν βέβαιος ότι μιλούσε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο υποτιθέμενο είπε οι Ηνωμένες Πολιτείες αθέτησαν κυνικά την υπόσχεση να μην επεκτείνουν το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι φαρσέρ Βοβάν (Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ) και Λέξους ( Αλεξέι Στολιάροφ) στις 19 Μαΐου παρουσίασαν το μεγαλύτερο μέρος της φάρσας τους με τον Τζορτζ Μπους Τζιούνορ στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο «Νέοι Ορίζοντες» της Κοινωνίας της Γνώσης.

Ένας από τους φαρσέρ στην αρχή της συνομιλίας παρουσιάστηκε ως Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Μπους του ομολόγησε ότι δεν ήθελε να «πάρει» τη Ρωσία στο ΝΑΤΟ.

«Ήθελα να είναι στα όρια του ΝΑΤΟ. Ήθελα η Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Για λίγο πίστευα ότι η Ρωσία θα ήταν πιο ευγενική, αλλά μετά ο Πούτιν άλλαξε δραματικά. Το μόνο που ήθελα ήταν να παραμείνει στα όρια του ΝΑΤΟ, για να βεβαιωθεί ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μια επιθετική συμμαχία, αλλά μια αμυντική συμμαχία», είπε ο Μπους Τζούνιορ.

Οι φαρσέρ θύμισαν στον Μπους την υπόσχεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να μην επεκτείνει το ΝΑΤΟ.

«Δεν έχει σημασία τι υποσχέθηκαν κάποτε οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία. Άκου, οι καιροί αλλάζουν. Ο Μπέικερ ήταν υπουργός Εξωτερικών υπό τον πατέρα μου (Τζορτζ Μπους - Πρεσβύτερος), ήταν πολλά χρόνια πριν. Αυτό σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να προσαρμοστούν με ευελιξία στην εποχή. Και γι' αυτό βρίσκετε τώρα τόσο ισχυρή υποστήριξη από τη χώρα μας», εξήγησε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συμφωνώντας ότι τώρα δεν υπάρχει πόλεμος μόνο για την Ουκρανία, αυτός είναι ένας πόλεμος του δυτικού κόσμου ενάντια στους Ρώσους.

 Οι δύο φαρσέρ θα παρουσιάσουν σύντομα μερικά ακόμη αδημοσίευτα αποσπάσματα της συνομιλίας με τον Τζορτζ Μπους το Νεότερο.

Προχθές, ο Βοβάν και ο Λέξους δημοσίευσαν ένα πρώτο δείγμα αυτής της  συνομιλίας με τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής.

Σημειώνεται ότι οι  ίδιοι φαρσέρ δημοσίευσαν το βίντεο μιας συνομιλίας με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος είπε ότι η Βρετανία ήταν υπέρ της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Οι φαρσέρ δημοσίευσαν, επίσης, ένα άλλο τμήμα της συνομιλίας με τον Γουάλας. Σε αυτό, είπε ότι το Λονδίνο έστειλε στο Κίεβο μεγάλο αριθμό αντιαρματικών εγκαταστάσεων και τώρα τα αποθέματα αυτών των όπλων από τον βρετανικό στρατό εξαντλούνται.


vz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr