Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Ρωσία: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των drones Μπαϊρακτάρ που καταρρίφθηκαν στην Ουκρανία


Μάιος 25, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έχουν καταρρίψει περίπου 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar, δήλωσε ενημερωμένη πηγή στο RIA Novosti.

«Από τις 24 Φεβρουαρίου, περίπου 90 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar που κατασκευάστηκαν στην Τουρκία καταρρίφθηκαν από συστήματα αεράμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι δεν συνυπολογίζονται αυτά που καταστράφηκαν σε υπόστεγα στο έδαφος από πυραύλους κρουζ υψηλής ακρίβειας».

Η πηγή πρόσθεσε ότι «τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar είναι εύκολος στόχος για τέτοια ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα όπως τα Tor-M2, Pantsir-S και Buk-M3» λόγω του σχετικά μεγάλου μεγέθους, της χαμηλής ταχύτητας και της εξαιρετικά χαμηλής ικανότητας ελιγμών τους».


Σημείωσε ότι τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης και πλοήγησης ενός καναλιού και μπορούν να επιτεθούν μόνο σε έναν στόχο κάθε φορά. Αυτό μειώνει επίσης κατακόρυφα την επιβίωσή τους, αφού «σε επαναλαμβανόμενες επισκέψεις παραστρατούν με 100% πιθανότητα», διευκρίνισε η στρατιωτική πηγή.

Το «Bayraktar» αναπτύχθηκε από τουρκική ιδιωτική εταιρεία και ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων μεσαίου ύψους με μεγάλη διάρκεια πτήσης. 

Το drone έχει άνοιγμα φτερών 12 μέτρα και βάρος απογείωσης 650 κιλά. Η συσκευή μπορεί να μεταφέρει τέσσερα κατευθυνόμενα πυρομαχικά σε μια εξωτερική σφεντόνα, συμπεριλαμβανομένων ρυθμιζόμενων βομβών και αντιαρματικών πυραύλων.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, 50 τέτοιες συσκευές παραδόθηκαν στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της εισβολής. Στις αρχές Μαρτίου, η ουκρανική πλευρά ανακοίνωσε την παραλαβή νέων παρτίδων «Bayraktar».

Ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr