Κούρδοι: 19 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αντάρτικες ενέργειες


Μάιος 24, 2022. Ελλάδα.

 

Κατά τη διάρκεια ανταρτικών ενεργειών στο νότιο Κουρδιστάν, σκοτώθηκαν 19 στρατιώτες των τουρκικών δυνάμεων εισβολής, καταστράφηκαν κάμερες παρακολούθησης και ένα στρατιωτικό τηλεσκόπιο. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα 23 φορές και πραγματοποίησε 31 αεροπορικές επιδρομές, σημειώνει κουρδικό δημοσίευμα.

Το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συνεχιζόμενη τουρκική επιχείρηση εισβολής στις Ζώνες Άμυνας που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 19 μέλη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής σκοτώθηκαν σε ενέργειες ανταρτών και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν. 

Οι αντάρτες κατέστρεψαν μια στρατιωτική θέση, δύο συστήματα παρακολούθησης με κάμερα και ένα στρατιωτικό τηλεσκόπιο. 

Η τουρκική βάση Kanî Masî στη Μετίνα χτυπήθηκε επίσης από τους αντάρτες. 

Ο τουρκικός στρατός δεν μπόρεσε να επιτύχει στρατιωτικά αποτελέσματα και βομβάρδισε τις θέσεις των ανταρτών 23 φορές με χημικούς παράγοντες και 31 φορές με μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG.

 Επιπλέον, εκατοντάδες βλήματα πυροβολικού εκτοξεύτηκαν στις περιοχές των ανταρτών.

ANF News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr