‘Ενόχληση’ αλβανικών ΜΜΕ για την ατζέντα του Νίκου Δένδια στα Τίρανα


Μάιος 22, 2022. Ελλάδα.

«Ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται αύριο τα Τίρανα, «αγνοεί» την αλβανική πολιτική, θα συναντηθεί πρώτα με την ελληνική μειονότητα και τον Γιανουλάτο», έχει τίτλο η εφημερίδα των Τιράνων Gazeta Shqiptare.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου στην Αλβανία, όπου κατά την έναρξη της επίσκεψης θα συναντηθεί με μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τη Χιμάρα και στη συνέχεια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο Γιανουλάτο.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Αλβανή Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών,  Όλτα Τζάσκα, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν εκτενείς συνομιλίες.

Τα κοινά δελτία τύπου θα γίνουν γύρω στις 12:00 (τοπική ώρα).

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ευρωπαϊκά και περιφερειακά, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς, την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική κατοχή, την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr