Η ρωσική απόσυρση από τη Συρία θα διευρύνει το πεδίο δράσης για το Ισραήλ


Φωτογραφία: Sputnik

Μάιος 22, 2022. Ελλάδα.

 

Το  κενό που μπορεί να προκύψει από  τις αποχωρήσεις της Ρωσίας  από τη Συρία  λόγω της Ουκρανίας,  θα  δώσει  τη θέση  του,  ευρύτερα,  στο Ισραήλ, αυτό αναφέρει άρθρο στον αραβικό ιστότοπο al Dorar που έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με άρθρο που ετοίμασε ο Γιακόβ Νάγκελ, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ  επί πρωθυπουργίας Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οποιαδήποτε απόσυρση των  ρωσικών δυνάμεων  από τη Συρία  θα ωφελήσει  το Τελ Αβίβ.

Ανέφερε τα δημοσιεύματα του Τύπου για ρωσικές αποχωρήσεις  από τη Συρία  υπό το φως των απωλειών που υπέστησαν οι  ρωσικές δυνάμεις  στην Ουκρανία  παρακίνησαν  τους  Ιρανούς  να διεισδύσουν σε περισσότερες περιοχές και να ενισχύσουν την επιρροή τους στη χώρα.

Το άρθρο υπογραμμίζει τον φόβο της Ιορδανίας για το ίδιο κενό που θα δημιουργήσει η  Ρωσία  με την απόσυρσή της, και τις επιπτώσεις στην ασφάλεια των συνόρων μεταξύ  Συρίας και Ιορδανίας, όπως εμφανίστηκαν στις δηλώσεις του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντουλάχ πριν από λίγες ημέρες, προειδοποιώντας ότι η ένταση στην περιοχή ενδέχεται να κλιμακωθεί.

Ο συντάκτης σημείωσε ότι το  Ισραήλ είναι αποφασισμένο να μην επιτρέψει  στους Ιρανούς να επεκτείνουν την παρουσία του στη Συρία εις βάρος της ρωσικής επιρροής, ενώ σταθμίζει τις στρατιωτικές του επιλογές πριν από οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  η έξοδος  της Ρωσίας  από τη Συρία θα δώσει στο Τελ Αβίβ την ευκαιρία να εκδιώξει τους  Ιρανούς, οι οποίοι δεν θα μπορούν να επιχειρούν ελεύθερα απουσία  της Ρωσίας και των συστημάτων αεράμυνας της.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, το  Ισραήλ έχει εντείνει  τις αεροπορικές επιδρομές του στις τοποθεσίες των δυνάμεων του Άσαντ  και των ιρανικών πολιτοφυλακών στη Συρία, εκμεταλλευόμενος την ενασχόληση της Ρωσίας με  τις μάχες στην Ουκρανία, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr