Τι λένε Ουκρανός και Κροάτης στρατιωτικοί που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ρώσους


Μάιος 8, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Ουκρανοί στρατιωτικοί ζήτησαν από τις αρχές του Κιέβου να αποφασίσουν για τη ζωή τους αλλά ως απάντηση έλαβαν μόνο ψεύτικες υποσχέσεις.

Αυτό είπε ο διοικητής - σύμφωνα  με ρωσικό δημοσίευμα - της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Μπαράνιουκ, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από το ρωσικό στρατό.

Ο στρατιωτικός είπε ότι το Κίεβο τους υποσχέθηκε υποστήριξη, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Ο Μπαράνιουκ πιάστηκε αιχμάλωτος μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου, συνταγματάρχη  Ντμίτρι Κορμιάνκοφ, ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από το εργοστάσιο ‘Azovmash’, που βρίσκεται βορειοδυτικά του ‘Azovstal’ στη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τον διοικητή της ταξιαρχίας, λόγω της απουσίας βοήθειας αναγκάστηκαν να βγουν από το καταφύγιό τους, αναφέρει το RIA Novosti.

«Το Κίεβο είπε να κρατήσουμε. Υπομονή... Λοιπόν, μας είπαν διαφορετικά. Ότι έρχονται δυνάμεις απεγκλωβισμού, θα τα έχετε ... Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι είναι έτσι (είπαν ψέματα - Περίπου). Υποσχέθηκαν κάποια βοήθεια. Αλλά, δεν υπήρξε τέτοια βοήθεια», είπε ο Μπαράνιουκ.

Επίσης, ο Κροάτης μισθοφόρος  Βέκοσλαβ Πρέμπεκ, ο οποίος συνελήφθη από το ρωσικό στρατό, γνωστοποίησε για τις εντολές της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, το Κίεβο τους έδωσε εντολή να μην αφήσουν πολίτες να βγουν από τη Μαριούπολη.

riafan.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr