Οι Ιταλικές αρχές στην Αλβανία για τη δράση της αλβανικής μαφίας
Αλβανοί εγκληματίες αγόραζαν οικόπεδα στη Χιμάρα, Δρυμάδες και Αυλώνα 


φωτό από την Gazeta Panorama

 
Οκτώβριος 24, 2017. 21:12

Οι εξελίξεις που σχετίζονται με τη διάλυση και τη σύλληψη όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χαμπιλάι, μετά τις έρευνες στην Ιταλία,  μεταφέρονται τώρα στην Αλβανία.Σύμφωνα με πληροφορίες από την αλβανική ‘Report TV’, δύο αξιωματούχοι της ιταλικής υπηρεσίας δίωξης οικονομικών εγκλημάτων (Guardia di Finanza) από την Κατάνια, ήρθαν στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την μαφιόζική ομάδα ‘Χαμπιλάι’ και την περιουσία που έχουν τα μέλη της στην Αλβανία.


Η τηλεόραση αναφέρει ότι επίκειται κατάσχεση βιλών, σπιτιών, αυτοκινήτων και εκτάσεων γης που φέρονται υπό την ιδιοκτησία των Μωυσή, Αρτάν και Φλόριαν Χαμπιλάι.


Διαπιστώθηκε  ότι και άλλα πρόσωπα έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Χαμπιλάι για να καλύψουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.


Μάλιστα έχουν επαληθευτεί ιδιοκτησίες ακινήτων καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στη μαφιόζικη οικογένεια, περιουσίες που  αποκτήθηκαν από ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες.Οι Χαμπιλάι, όπως τονίζει το δημοσίευμα,  κυρίως έχουν αγοράσει εκτάσεις γης στην ακτή, όπως στη Χιμάρα, στις Δρυμάδες και στην Αυλώνα (αυτό είχε καταγγελθεί, επανειλημμένα με διαμαρτυρίες και υπομνήματα, από την ελληνική εθνική μειονότητα των περιοχών αυτών).Οι Ιταλοί αξιωματούχοι της Guardia di Finanza είπαν στην αλβανική αστυνομία ότι συνεχίζεται η αναζήτηση για τη σύλληψη των Φλόριαν και Αρτάν Χαμπιλάι. Για τον Φλόριαν  Χαμπιλάι, υπάρχουν υποψίες ότι κρύβεται στα χωριά της Αυλώνας, ενώ ο αδελφός του, ενδέχεται να διέφυγε στο εξωτερικό.
«Οι ιταλικές αρχές έφθασαν στην Αλβανία, να εντοπίσουν τα ακίνητα των Χαμπιλάι»
(Στοιχεία από albpress.org)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr