Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Ρωσικές αντιδράσεις στις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τους S-400
Οκτώβριος 12, 2017. 19:33

Ρώσοι αξιωματούχοι απάντησαν στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  ότι ενδέχεται να παραιτηθούν  από την αγορά του αμυντικού συστήματος S-400, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση προς τη Ρωσία.Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια, τέτοιες δηλώσεις ουδόλως θέτουν υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία με την Άγκυρα. Όπως σημειώνεται τέτοιες δηλώσεις δεν λαμβάνονται υπόψη από το τμήμα εξωτερικής πολιτικής, έτσι οι αναφορές Τσαβούσογλου ανήκουν σε ένα είδος πίεσης από την Άγκυρα για να εκβιάσει τη Μόσχα ώστε να παράγουν από κοινού τα πυραυλικά συγκροτήματα.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για τα διεθνή θέματα Κωνσταντίν Κοσάτσεφ, πιστεύει ότι η Μόσχα δεν θα πρέπει να υποκύψει σε τέτοιου είδους δηλώσεις από την τουρκική πλευρά.


Εξάλλου, ο Φραντζ Κλιντσέβιτς, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι οι βασικές τεχνολογίες στην παραγωγή δεν μπορούν να χορηγηθούν σε μια χώρα η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.


(Στοιχεία από iz.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: