Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Αλβανία: Συλλαλητήριο εθνικιστών για κατάργηση των συνόρων με Κόσοβο «Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία – LSHB, συλλαλητήριο στο Μορίνε στις 28 Νοεμβρίου για εθνική ενοποίηση»

Νοέμβριος 22, 2017. 18:32

Το Κίνημα της Ενωμένης Αλβανίας προγραμματίζει συλλαλητήριο στο σταθμό  διέλευσης Μορίνε  στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο στις 28 Νοεμβρίου.Στην ανακοίνωση  του εθνικιστικού κινήματος, αναφέρεται ότι ο σκοπός αυτού του αγώνα είναι η έκφραση της βούλησης των Αλβανών να σβήσουν τα σύνορα μεταξύ των δύο αλβανικών κρατών.


Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία ιδρύθηκε στις 16 Ιουλίου 2016 και έχει επεκτείνει τις δράσεις του σε όλα τα αλβανικά εδάφη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα.


Το Κίνημα δεσμεύεται για την  ενοποίηση όλων των αλβανικών εδαφών σε μία μόνο εθνική χώρα την Αλβανία- την Ενωμένη Αλβανία.


Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στο συλλαλητήριο θα πααστούν ακτιβιστές από όλες τις πόλεις της Αλβανίας, οι οποίοι με την αλβανική σημαία και πανό που θα εκπροσωπεί την πόλη προέλευσής του θα ζητήσουν τη διάλυση των συνόρων μεταξύ Κοσόβου και Αλβανία. 

Το κίνημα καλεί  όλους τους Αλβανούς, τα μέλη και από άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν σε αυτό το συλλαλητήριο.


(Στοιχεία από shqiperiaebashkuar.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr