Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

“Προς Όλους του Υπευθύνους Χειριστές του Σκοπιανού Ζητήματος” ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
PAN-MACEDONIAN UNION OF THE
MACEDONIAN STRUGGLE
GREECE – AUSTRALIA
 

Νοέμβριος 22, 2017. 18:50

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣχετικά με την επικείμενη κατά τις δηλώσεις προσπάθεια επίλυσης του θέματος του ονόματος της γειτονικής χώρας με πρωτεύουσα τα Σκόπια επισημαίνουμε τα εξής:


1.      Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός  ο λεγόμενος γεωγραφικός προσδιορισμός «erga omnes», γιατί δεν υπάρχει γεωγραφία χωρίς εθνογραφία. Ο γεωγραφικός χώρος και το όνομα της Μακεδονίας καθορίστηκε από τους Μακεδόνες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ που αυτόχθονα κατοικεί στην περιοχή τουλάχιστο 7 χιλιετίες.

2.      Οι οποιαδήποτε ονοματοδοσίες του τύπου ΑΝΩ, ΣΛΑΒΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  είναι εθνικά εγκληματικές και ολέθριες, γιατί η πρώτη προϋποθέτει και την Κάτω με αποδοχή δικαιωμάτων στην Μακεδονική Ιστορία και η δεύτερη την αποδοχή της «μακεδονοποίησης» των Σλάβων, είτε σερβικής απόκλισης (Βασίλειο της  Γιουγκοσλαβίας – Τίτο), είτε βουλγαρικής με την κλασσική παράδοση διεκδίκησης του χώρου από τη Βουλγαρία (κομιτατζήδες-νεοκομιτατζήδες). Η Μακεδονία δεν είναι πίτα να κόβεται σε κομμάτια του τύπου «πάρε εσύ παίρνω και εγώ».

3.      Εφόσον θέλουν οι γείτονες να δείξουν διαλλακτικό πρόσωπο, μέσω του νέου πρωθυπουργού τους Zoran Zaev και του πρόσφατα μεταλαχθέντος ΥΠΕΞ Nikola Dimitrov (ο οποίος εξύβρισε την Ελλάδα με βαριές εκφράσεις το 2008, όταν τέθηκε Βέτο τότε για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ), καλό θα ήταν να αποδεχθούν ότι είναι Σλάβοι, ότι δεν έχουν κανένα μα κανένα δίκαιο στη Μακεδονική Ιστορία διαχρονικά, να επιλέξουν αυτοί ένα όνομα (όχι εμείς) που να ανταποκρίνεται στο σλαβισμό τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στις πατρογονικές της εστίες, όπως το Μοναστήρι, Γευγελή, Στρώμνιτσα, Αχρίδα, κλπ. Να μην λησμονηθεί ότι πίσω από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων υπάρχει ο πρόεδρος George Ivanov, που προέρχεται από τις τάξεις του VMORO ( των νεοκομιτατζήδων δηλαδή) με τη γνωστή συμπεριφορά.

4.      Να γκρεμιστούν όλα τα αγάλματα-κατασκευές στη γειτονική χώρα, που αναφέρονται στην ελληνική ιστορία της Μακεδονίας και να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ. Η ενέργεια αυτή πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα με την αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία» και εσωτερικά και εξωτερικά  ώστε να μην επαναληφθεί το σκηνικό της δεκαετίας του΄90, όπου ο αποθανών Πρόεδρος της γειτονικής χώρας Κύρο Γκλυγκόροφ υιοθετώντας ως εθνικό σύμβολο της χώρας το ήλιο της Βεργίνας και τα ανόητα αιτήματα του προοιμίου του συντάγματος, όταν τα αφαίρεσε κράτησε το όνομα «Μακεδονία»

5.      H Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Ελλάδος–Αυστραλίας συναισθανόμενη την ευθύνη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις επί του Σκοπιανού θέματος, καταθέτει πρόταση για τη θέσπιση ημέρας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ. Ως ημέρα προτείνεται η 24 Φεβρουαρίου, γιατί στις 24 Φεβρουαρίου 1870 αρχίζει η συστηματική γενοκτονία των Μακεδόνων σε πνευματικό, μορφωτικό, εκκλησιαστικό και σωματικό επίπεδο στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Αδριανουπόλεως από τους Βούλγαρους κομίτες (κομιτατζήδες) με την αρωγή ή και με την σιωπηρή συγκατάθεση της κυβέρνησης του τότε βουλγαρικού πριγκιπάτου

6.      Εμείς οι Μακεδόνες έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στα ιερά σφάγια των μακεδονικών γενοκτονιών από τους Σλάβους τους τελευταίους 2 αιώνες τουλάχιστο, οι οποίοι δεν εκτίμησαν ότι αν έχουν πολιτισμό, γλώσσα, θρησκεία, λόγο, γραφή αυτό το οφείλουν αποκλειστικά στους Μακεδόνες αδελφούς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο που δεν επέβαλλαν την ελληνική γλώσσα, αλλά έφτιαξαν σλαβική σχεδόν εκ του μηδενός. Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική και ούτε αυτός είναι σκοπός μας, απλά τονίζουμε αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν για τη λύση του «προβλήματος» που έχουν οι γείτονες. Εμείς οι Μακεδόνες δύο φορές Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στα αδιαπραγμάτευτα της Ιστορίας μας, ούτε όμως και να γίνουμε ανάδοχοι (νονοί) των γειτόνων μας.ΜΕ ΤΙΜΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   &  ΤΟ Δ.Σ.