Канал 5: Ο Δήμος Αθηναίων απέρριψε αίτημα για ψήφισμα κατά του ονόματος Μακεδονία





«Ο Δήμος Αθηναίων απέρριψε αίτημα για ψήφισμα σχετικά με διαμαρτυρία ενάντια στο όνομα Μακεδονία», έχει τίτλο το σλαβικό δημοσίευμα



Ιανουάριος 25, 2018. 20:41

Το σλαβικό κανάλι των Σκοπίων ‘Κανάλ 5’ δημοσιεύει ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τους βόρειους γείτονες, με την αιτιολογία ότι τα δημοψηφίσματα και τα ψηφίσματα διαμοιράζουν το λαό και διαδίδουν το μίσος.


«Όποιος θέτει θέματα δημοψηφισμάτων και ψηφισμάτων για το όνομα, το μόνο που θέλει να επιτύχει είναι να διαιρέσει τον ελληνικό λαό. Ενισχύει το μίσος. Υπεύθυνη γι τη διαχείριση αυτού του ζητήματος είναι η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Καμίνης διευκρινίζοντας γιατί προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του δημοτικού συμβούλου Ηλία Κασιδιάρη και βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Σημειώνεται ότι οκτώ ψήφοι ήταν υπέρ της πρότασης του Καμίνη και τρεις κατά.


(Στοιχεία από .kanal5.com.mk)


Η θέση του Δημάρχου Αθηναίων από την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων:

Γιώργος Καμίνης: 
 «Για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του 1992 δεν θεωρώ ότι αποτελεί, ούτε θεσμικά ούτε πολιτικά, εμπόδιο στην σημερινή πολιτική. Αυτά τα Συμβούλια των Πολιτικών Αρχηγών αν τα δει κανένας ένα – ένα, ήταν όλα μία εθνική αποτυχία. Μας σπρώχνουν στον κατώτερο κοινό παρονομαστή και έτσι επικρατεί ο λαϊκισμός. Υπάρχει κόκκινη γραμμή. Πρέπει να σεβαστούμε την θέληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού που λέει ότι πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr