Τουρκία: Έχουν συλληφθεί συνολικά 572 δικηγόροι κατηγορούμενοι για ‘τρομοκρατία’




Φεβρουάριος 5, 2018. 22:36

Τουρκία.
 
Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιούλιο 2016 και  μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί 572 δικηγόροι στην Τουρκία, 80 από αυτούς έχουν καταδικασθεί σε φυλάκιση που κυμαίνεται από τέσσερα ως δεκατέσσερα χρόνια, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.


Η Πρωτοβουλία Συλληφθέντων Δικηγόρων δημοσίευσε την 1η Φεβρουαρίου,  24σέλιδη έκθεση  με τίτλο «Τα δικαιώματα στην Άμυνα και Δίκαια Δίκη σύμφωνα με τον κανόνα έκτακτης ανάγκης της Τουρκίας».


«Υπήρξε μια αδιάκοπη εκστρατεία συλλήψεων που στόχευσε συναδέλφους δικηγόρους σε ολόκληρη τη χώρα. Σε 77 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, οι δικηγόροι έχουν συλληφθεί και  κρατούνται με κατηγορίες ως μέρος  των ποινικών ερευνών που έχουν ενορχηστρωθεί από τις πολιτικές αρχές και διεξάγονται από εισαγγελείς της επαρχίας», αναφέρει η έκθεση.


«Μέχρι σήμερα, 1506 δικηγόροι έχουν διωχθεί, 572 έχουν συλληφθεί, 80 από τους οποίους έχουν καταδικασθεί σε μακρόχρονη φυλάκιση. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες δικηγόρους έχουν υποστεί βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση».


Η Πρωτοβουλία Συλληφθέντων Δικηγόρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους είναι μια ομάδα Τούρκων δικηγόρων που αναγκάζονται να ζήσουν στην εξορία μετά τη μαζική καταστολή της κυβέρνησης από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους δικηγόρους σε ολόκληρη την Τουρκία.


(Στοιχεία από turkishminute.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr