Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

“Κίνημα για την Ιλλυρίδα”: Οι Αλβανοί θα μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα για το όνομα«Κίνημα για Ιλλυρίδα: Οι Αλβανοί θα μποϊκοτάρουν δημοψήφισμα για το όνομα»


Φεβρουάριος 6, 2018. 08:46

Σκόπια.
 
Οι Αλβανοί δεν βρίσκονται σε στατική κατάσταση, ούτε σε αδράνεια,  καθώς επιδιώκουν να παρουσιασθούν στο εγχώριο και στο διεθνές κοινό, γράφει σλαβική ιστοσελίδα των Σκοπίων.


Οι Αλβανοί είναι μια πολιτική και οικονομική δύναμη, συνεχίζει το κείμενο, παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις για το μέλλον της χώρας και αναλύουν επίσης τις μορφές και τους τρόπους  για τον σχεδιασμό της διοργάνωσης δημοψηφίσματος για τη μετονομασία  της χώρας μας.


Οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν προηγουμένως γνώση της βούλησης των Αλβανών να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με το «Κίνημα για την Ιλλυρίδα».


«Το Κίνημα για την Ιλλυρίδα θα απαιτήσει από τον αλβανικό πληθυσμό των Σκοπίων να μποϊκοτάρει κάθε δημοψήφισμα και απαιτεί από τους Αλβανούς να ενεργήσουν με σύνεση μποϊκοτάροντας το δημοψήφισμα όπως έκαναν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας και την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


  Η Ομοσπονδία


«Οι Αλβανοί δεν χρειάζονται δημοψηφίσματα άλλων ανθρώπων, αλλά θα πρέπει να επιταχύνουν τη διαδικασία εφαρμογής του δημοψηφίσματος του 1992, στο οποίο η προσέλευση ανήλθε στο 98% από το Κουμάνοβο μέχρι την Πρέσπα. Με την πράξη τους αυτή έδωσαν την αποφασιστικότητά τους για την πραγματική επιθυμία για τη λειτουργία μιας Κοινής Πολιτείας, στην οποία η «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα είναι ίσες.


»Αυτή είναι η τελευταία επιλογή των Αλβανών, για οποιαδήποτε άλλοι επιλογή οι Αλβανοί της Ιλλυρίδας δεν θα συμμετάσχουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιδρυτικό συμβούλιο του Κινήματος της Ιλλυρίδας, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από netpress.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr