Κροατία: Ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε επίσημα το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο- Αυστηρός ο Καθολικός Επίσκοπος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Πατρίδας-Ζάγκρεμπ

Σεπτέμβριος 8, 2022. Ελλάδα.

Ζάγκρεμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Κροατία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς. 

Εκτός από τον Πρόεδρο Μιλάνοβιτς, ο Ερντογάν θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Πλένκοβιτς, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης άνοιξε επίσημα το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Σισάκ.

Πριν από αυτό κατέθεσε στεφάνι μπροστά από το Μνημείο της Πατρίδας στην πλατεία Στεπάν Ράντιτς.

Κατόπιν, οι πρόεδροι Τουρκίας και Κροατίας, Ερντογάν και Μιλάνοβιτς, παρευρέθηκαν στο Τουρκο-Κροατικό επιχειρηματικό φόρουμ στο Westin του Ζάγκρεμπ. Στην Κροατία μαζί με τον Ερντογάν ταξίδεψαν και οι επικεφαλής εκατό περίπου μεγάλων τουρκικών εταιρειών. Καταγράφηκαν επίσης εκπρόσωποι πολλών εκατοντάδων κροατικών εταιρειών.

 

Ο Κροάτης Επίσκοπος στα εγκαίνια του Ισλαμικού Κέντρου υπερασπίστηκε τους χριστιανούς στη Βοσνία


Το Ισλαμικό Κέντρο στο Σισάκ

Ο Επίσκοπος Βλάντο Κόσιτς του Σισάκ χαιρέτισε τα εγκαίνια του Ισλαμικού Κέντρου.

 «Ας γίνουμε συνεργάτες, ας είμαστε φίλοι. Όπως λέει ο Πάπας Φραγκίσκος, είμαστε όλοι αδέρφια - fratelli tutti», είπε ο Κόσιτς  και συνέχισε:

« Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σήμερα χρειάζεται ιδιαίτερα να είναι συνεργάτες στον αγώνα για τις αξίες του γάμου και της οικογένειας, που είναι η ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας με παιδιά, στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη, στην υπεράσπιση της δικαιοσύνης , για την αλήθεια και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Οι πιστοί θα πρέπει να εμποτίζουν την κοινωνία με πνευματικότητα και να φέρουν ηθικές αρχές σε αυτήν, αλλά δεν πρέπει να επιτρέπουν στους πολιτικούς να τις χειραγωγούν», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι οι μουσουλμάνοι στην πλειοψηφική-καθολική Κροατία έχουν όλα τα θρησκευτικά και εθνικά δικαιώματα, επομένως αναμένεται ότι οι Καθολικοί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου αποτελούν μια αυτόχθονη μειονότητα σε σύγκριση με τους μουσουλμάνους, να έχουν όλα αυτά τα ίδια δικαιώματα και να ζουν ισότιμα ​​και μαζί με μέλη της μουσουλμανικής πλειοψηφίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

dnevnik.hr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr