Δήμαρχος βουλγαρικής πόλης: «Είναι φυσιολογικό να βρισκόμαστε στην καρδιά του Ερντογάν»



«Χασάν Αζίζ:  Είναι φυσιολογικό το Κάρντζαλι να είναι στην καρδιά του Ερντογάν»


Μάρτιος 20, 2018. 20:55


Πολύ φυσιολογικό θεωρεί ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης Κάρντζαλι τις εκτιμήσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «η Κάρντζαλι  βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις της καρδιάς του».


Ο τουρκικής καταγωγής δήμαρχος Χασάν Αζίζ,  αναφέρθηκε  σε εθνικιστικό λόγο του Ερντογάν στη Σακάρια όπου απηύθυνε χαιρετισμό «στους αδελφούς και στις αδελφές στο Κάρντζαλι» σε φόρουμ του κυβερνώντος κόμματος.


Εκεί, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε ότι όλα τα θύματα και οι καταπιεσμένοι έξω από την πατρίδα προσεύχονται για την επιτυχία της Τουρκίας (στο Αφρίν). 



Αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά του Ερντογάν στο λαό του Κάρντζαλι (Καρδάλου). Πέρυσι ανέφερε πάλι τη βουλγαρική πόλη σε ομιλίες του, που προκάλεσε έντονη αντίδραση στη Βουλγαρία.



«Δεν υπάρχει περίπτωση στην οποία ο αρχηγός του κράτους, οι εκπρόσωποι του κράτους, οι πολιτικοί ηγέτες, ακόμη και στους τουρίστες, να μην παραμείνει το Κάρντζαλι στην ψυχή του καθενός», είπε ο δήμαρχος του Κάρντζαλι Χασάν Αζίζ, μέλος της ηγεσίας του τουρκικού κόμματος στη Βουλγαρία ДПС- Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, καθώς και αντιπρόεδρος της Ένωσης των Δήμων.


(Στοιχεία από dnes.dir.bg)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr