Ζάεφ: «Να δούμε πώς το ελληνικό Σύνταγμα νοιάζεται για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας»




«Η αλλαγή στο Σύνταγμα δεν θα ήταν εγγύηση για την Ελλάδα»


Μάρτιος 19, 2018. 19:18

Σκόπια.
 
«Όλα όσα αλλάζουν  μπορούν να επανέλθουν, έτσι, οποιαδήποτε συνταγματική αλλαγή, δεν θα συνεπαγόταν διαρκή εγγύηση για την Ελλάδα», είπε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα της Αθήνας για αλλαγές στο Σύνταγμα ως εγγύηση για μια λύση στη διαφωνία του ονόματος.



Ο Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα αυτό και όπως είπε είναι σημαντικό να τηρηθεί η διεθνώς γνωστή πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών.


Πρόσθεσε, ότι κόκκινες γραμμές δεν πρέπει να τίθενται εάν θέλουμε να βρούμε λύση, γιατί πρέπει να διατηρηθεί η αξιοπρέπεια των δύο λαών και να διατηρηθεί η ταυτότητα.


«Η ταυτότητα είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να διαπραγματεύεται στην αγορά. Πιστεύω ότι με αυτό το πνεύμα, εξετάζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε μια λύση και ταυτόχρονα να ανοίξει το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως φροντίζουν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας.


»Είμαι έτοιμος, όπως νοιάζονται (φροντίζουν) για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας,  έτσι να φροντίζουμε (και εμείς)  αντιστοίχως τους «Μακεδόνες» εκτός «Μακεδονίας», ανέφερε ο Ζάεφ.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr