Βόρεια Συρία: Τούρκοι και Κούρδοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους



  Η 'Γενί Σαφάκ' αναφέρει ότι ο τουρκικός στρατός με τους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία μπήκαν στον οικισμό  Μεριμίν, 5 χιλιόμετα από το Αφρίν


Μάρτιος 9, 2018. 19:28


 Ο τουρκικός στρατός στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή της συριακής  επαρχίας Αφρίν από την τουρκική επαρχία Χατάι, με τεθωρακισμένα οχήματα.



Οι φιλοτουρκικές ανταρτικές δυνάμεις βρίσκονται 5 χιλιόμετρα από το Αφρίν, σύμφωνα με πηγές. Οι Κούρδοι έστειλαν επίσης ενισχύσεις στην περιοχή.


Στο Αφρίν οι Τούρκοι μεταφέρουν εξελιγμένα όπλα και θωρακισμένα αυτοκίνητα BMC Kipri  και Otokar Cobra.


Ο εξοπλισμός στέλνεται για βοήθεια στους αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία καθώς και στις τακτικές μονάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.


Δημοσίευμα της ‘Γενί Σαφάκ’ ανέφερε εξάλλου ότι ο τουρκικός στρατός εισήλθε στον οικισμό Μεριμίν στα βορειοανατολικά του Αφρίν, που είναι 5 χιλιόμετρα από την πόλη.


Ταυτόχρονα, οι Κούρδοι ακτιβιστές αναφέρουν ότι έχουν λάβει ενισχύσεις από τις επαρχίες Ντέιρ εζ Ζορ και Ράκκα.


Μάλιστα, δημοσιεύθηκε βίντεο με την άφιξη των κουρδικών ενισχύσεων.


Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η πόλη του Αφρίν  περιβάλλεται από τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μπορούν να εισέλθουν ανά πάσα στιγμή, όπως αναφέρει το Ria Novosti.


Ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Τούρκοι και οι Κούρδοι ενισχύουν τις δυνάμεις τους στο Αφρίν



Στις 4 Μαρτίου οι κουρδικές «ομάδες λαϊκής προστασίας»- YPG, απέκρουσαν επιθέσεις των τουρκικών στρατευμάτων στην πόλη Ράντζο στη βόρεια Συρία και δεν επέτρεψαν στους Τούρκους να περικυκλώσουν το Αφρίν.


 Η Τουρκία έχει εισβάλει στην Συρία από τις 20 Ιανουαρίου με μια στρατιωτική επιχείρηση που αποκαλείται ‘κλάδος ελαίας’, εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία, του οποίους θεωρεί ως ‘τρομοκράτες’.


(Στοιχεία από ria.ru, yenisafak.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr