Κοσσυφοπέδιο: «Η αλλαγή των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια ανοίγει το κουτί της Πανδώρας»


"Χοτζάι: Η αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια ανοίγει το κουτί της Πανδώρας"


Μάρτιος 19, 2018. 08:06


«Η αναζωπύρωση των φιλοδοξιών της Σερβίας για αλλαγή συνόρων πυροδότησε την αντίδραση του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ενβέρ Χοτζάι, ο οποίος είπε ότι το Βελιγράδι μιλάει για κατατμήσεις στα Βαλκάνια, έχοντας κατά νου τη διαίρεση της Βοσνίας, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις του Μίλοραντ Ντόντικ είναι απόδειξη για αυτό», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.



Ο Χοτζάι τόνισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα σύνορα των Δυτικών Βαλκανίων, θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και θα δημιουργηθεί ντόμινο σε ολόκληρη την περιοχή.
https://www.echedoros-a.gr/2017/11/blog-post_30.html


«Όταν το Βελιγράδι αναφέρει διαίρεση των εδαφών στα Βαλκάνια, έχουν  κατά νου τη διαίρεση της Βοσνίας. Η επιβεβαίωση για αυτό είναι οι δηλώσεις του Μίλοραντ Ντόντικ (της Δημοκρατίας Σέρπσκα). Οποιαδήποτε αλλαγή των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και δημιουργεί το φαινόμενο ντόμινο σε ολόκληρη την περιοχή», τόνισε ο Χοτζάι, όπως σημειώνει η ‘Zeri’.


Ο ηγέτης της Δημοκρατίας Σέρπσκα στη Βοσνία, Μίλοραντ Ντόντικ, έχει αποκαταστήσει τις φιλοδοξίες  της Σερβίας για αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια. 

Είπε, ακόμη, ότι αυτό μπορεί να γίνει αθόρυβα, χωρίς πολύ θόρυβο, παρά το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αλλαγή των συνόρων.


Ο Ντόντικ δήλωσε ότι το τμήμα της Βοσνίας με τη σερβική πλειοψηφία και το τμήμα του Κοσσυφοπεδίου που κατοικείται από τη σερβική εθνότητα πρέπει να ενταχθεί στη Σερβία.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Σερβία δείχνει φιλοδοξίες για αλλαγή των συνόρων, όπως και προηγουμένως, ανώτεροι Σέρβοι αξιωματούχοι έχουν καταλήξει σε τέτοιες ιδέες.


(Στοιχεία από shqiptarja.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr