Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Ουάσιγκτον: Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας τιμήθηκε από το εβραϊκό λόμπι
«Ο Ράμα τιμάται στις ΗΠΑ με το βραβείο του πολιτιστικού πλουραλισμού»

Μάρτιος 6, 2018. 08:22

Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, παρέλαβε σήμερα (χθες) το βραβείο του Πολιτιστικού Πλουραλισμού που του απένειμε ο διορισθείς από τον πρόεδρο Τραμπ,  Πολ Πάκερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Προστασία της Αμερικανικής Κληρονομιάς, γράφει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων.https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_99.htmlΗ γνωστοποίηση έγινε από τον ίδιο τον Ράμα μέσω της σελίδας του στο Facebook που ανέβασε και σχετικό βίντεο από την τελετή της απονομής του βραβείου.


«Με έκπληξη σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα στο Λευκό Οίκο, παρέλαβα το βραβείο για τον πολιτισμικό πλουραλισμό, που απένειμε ο διορισθείς από τον πρόεδρο Τραμπ, επικεφαλής της Επιτροπής για την προστασία της αμερικανικής κληρονομιάς στον κόσμο, Πολ Πάκερ», γράφει ο Ράμα.


Σημειώνει, ακόμη, ότι αυτό το βραβείο απονέμεται για τη δέσμευση στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και στην προστασία της ιστορικής αλήθειας, την οποία ο ίδιος ο Ράμα θεωρεί ειδική τιμή για την Αλβανία.


Σύμφωνα με τον Ράμα, η Αλβανία ακτινοβολεί με το παράδειγμα της προστασίας του Εβραϊκού λαού κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.


«Το Βραβείο για τη δέσμευσή  μου στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την προστασία της ιστορικής αλήθειας, μια πολύ ιδιαίτερη τιμή για μένα,  η κυβέρνησή μας και αναμφισβήτητα για την Αλβανία που ακτινοβολεί παντού με το παράδειγμα της προστασίας του εβραϊκού λαού στις μαύρες ώρες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου», καταλήγει ο Ράμα.


(Στοιχεία από ata.gov.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr