Σκόπια: Ιδρύθηκε το πρώτο Βουλγαρικό Κόμμα



Μάρτιος 17, 2018. 20:30

Σκόπια.

Το πρώτο βουλγαρικό κόμμα έχει σχηματισθεί στα Σκόπια, στο οποίο επικεφαλής θα είναι ο Πέταρ Κόλεφ, πρώην μέλος του βουλγαρικού VMRO-BND και πρόεδρος του συλλόγου φιλίας Σκοπίων- Βουλγαρίας. 

Αύριο θα γίνει η ιδρυτική του διακήρυξη και στην οποία έχει κληθεί ο πρώην πρόεδρος του σκοπιανού VMRO-NP,  Γκιόργκι Τρενταφίλοφ, καθώς και εξέχοντες βουλγαρόφιλοι που ζουν στο κράτος των Σκοπίων.


 Η διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει στο ξενοδοχείο ‘Μέριοτ- Σκόπια’ στις 13:00.


Η προώθηση της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της Πολιτικής Δημοκρατικής Ένωσης- ΠΔΕ- (ГДУ – Граѓанско Демократска Унија) αποφασίσθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2017, στις γραμμές της οποίας θα βασίζεται η περαιτέρω πολιτική δράση.


Ο πρόεδρος του βουλγαρικού κόμματων στα Σκόπια, Πέταρ Κόλεφ, ευχαρίστησε όλους εκείνους που κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέβαλαν στη συγκέντρωση υπογραφών για τη δημιουργία του κόμματος.


Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η ΠΔΕ εάν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών είναι η εισαγωγή της τάξης και της δικαιοσύνης στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


(Στοιχεία από infomax.mk, vesti24.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr