Σκόπια- Επίσκοπος Αγκάτανγκελ: «Κακό παράδειγμα προδοσίας η ψήφιση του νόμου για τις γλώσσες»



«Επίσκοπος Αγκάτανγκελ: Είμαι τρομοκρατημένος από τη βία κατά της δημοκρατίας του Τζαφέρι- υποστηρίζουμε τον πρόεδρο Ιβάνοφ»

Μάρτιος 15, 2018. 19:13

Σκόπια.
 
«Εμείς, ο ορθόδοξος λαός της μητρόπολης Ποβαρντάρ ( σημ. 'Κοιλάδα του Βαρδάρη'), είμαστε τρομοκρατημένοι από την χθεσινή ντροπή και ανομία καθώς και την ανοιχτή βία κατά της δημοκρατίας που μας διοργάνωσε ο κ. Ταλάτ Τζαφέρι (σημ. πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων), και οι ομοϊδεάτες του, που υιοθέτησαν τον ληστρικό νόμο για τη διγλωσσία στη χώρα», γράφει ο επίσκοπος Αγαθάγγελος σχετικά με την χθεσινή έγκριση του νόμους για τη χρήση των γλωσσών.



Αν και κάτι τέτοια μόνο μπορούσαμε να περιμένουμε από τον κ. Τζαφέρι ως άμεσος συμμετέχων στην οργάνωση της τρομοκρατίας εναντίον των αθώων μη Αλβανών στα βορειοδυτικά της χώρας, όμως, πιστεύαμε στη λογική και την κοινωνική ευθύνη των εκπροσώπων μας στο Νομοθετικό Σώμα της πατρίδας μας.


Θέλουμε, ανοιχτά να τονίσουμε, ότι οι βουλευτές που ψήφισαν αυτόν τον αντιδημοκρατικό νόμο, που υπονομεύει άμεσα τα βασικά θεμέλια της κρατικής εξουσίας, καταστρέφει το ενιαίο  της χώρας και τη συνταγματική τάξη, θέτοντας σε κίνδυνο την επιβίωση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Δεν μπορούμε να τους υπολογίζουμε ως εκπροσώπους μας και προστάτες των κοινωνικών και πολιτικών μας συμφερόντων», σημειώνει ο Σλάβος Επίσκοπος των Σκοπίων.


«Αυτοί που υποστήριξαν αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο θα παραμείνουν στη μνήμη μας ως εκείνοι που τρώγουν τις καρδιές των καθαρών και αξιότιμων κατοίκων της πατρίδας μας.


Την  έλλειψη σεβασμού προς τους ψηφοφόρους, θα το θυμόμαστε για πάντα και θα το λέμε στις μελλοντικές γενιές ως κακό παράδειγμα προδοσίας και υποκρισίας. Δεν θα τους μισήσουμε ούτε θα τους καταδικάσουμε, αλλά ελπίζουμε γρήγορα να τους έρθει διαφωτισμός και φώτιση», γράφει ο μητροπολίτης Αγκάταγκελ- Αγαθάγγελος.


Πρόσθεσε, ακόμη, ότι υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ στην πρόθεσή του να μην υπογράψει το διάταγμα σχετικά με τον νόμο που είναι αντισυνταγματικός και υιοθετήθηκε από βάνδαλους και με ασυνείδητο τρόπο.


 (Στοιχεία από kurir.mk, makfax.com.mk)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr