Σκόπια: Στρατιώτες φρουρούν σπίτια κυβερνητικών βουλευτών…



«Ποιος καταχράται το στρατό της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ και εκτός συνταγματικών και νομικών πλαισίων αναδιάταξε την υπηρεσία μπροστά από το σπίτι του βουλευτή του SDSM Ντάλιμπορ Μπογκντανόφσκι στη Σόπιστα, είναι το ερώτημα που θέτει το κοινό αυτές τις ημέρες», σημειώνει το δημοσίευμα

Μάρτιος 20, 2018. 18:28


Αντιδράσεις παρουσιάσθηκαν σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων για την παρουσία στρατιωτών έξω από σπίτια κυβερνητικών βουλευτών για να προφυλάξουν τις οικογένειες τους από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται στο νόμο για τη χρήση της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας στη χώρα.



«Ποιος έστειλε το στρατό, αντίθετα με το Σύνταγμα και του νόμους να φυλάνε βουλευτές, στην ουσία κατά του λαού;» αναφέρεται το δημοσίευμα του Info Max.


Το κείμενο αναφέρεται σε στρατιωτική φρουρά στην οικία του βουλευτή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDSM, Ντάλιμπορ Μπογκντανόφσκι, στο δήμο της Σόπιστας.


«Ποιος διέταξε το στρατό, καταχρηστικά, πέρα από το συνταγματικό και νομικό πλαίσιο να ασκήσει υπηρεσία έξω από το σπίτι του βουλευτή  Ντάλιμπορ Μπογκντανόφσκι;» σημειώνει το δημοσίευμα.


 «Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι εκτός από την αστυνομία, ο βουλευτής από τη Σόπιστα φυλάσσεται και από στρατιώτες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υπήρχε ολόκληρη διμοιρία  που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του βουλευτή. Εκτός από το στρατό υπήρχαν και περίπου 80 αστυνομικοί, που βρίσκονταν εκεί για τη λήψη βίαιων μέτρων κατά του πλήθους που διαμαρτύρεται για την ψήφιση του νόμου για τη διγλωσσία  στη χώρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


«Επομένως τίθεται το ερώτημα, ποιος έδωσε εντολή, σε αντίθεση με το νόμο και το Σύνταγμα, να θέσει το στρατό στην υπηρεσία ενός υπαλλήλου ενός κόμματος;


Ποιος έβαλε το στρατό σε μια κατάσταση που είναι εναντίον του ίδιου του λαού του; Και γιατί αυτή η επιμονή να βγάλει τον στρατό στους δρόμους σε μια εποχή ειρήνης;», ρωτάει ο συντάκτης.

Τις τελευταίες ημέρες έγιναν αρκετές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε οικίες βουλευτών της κυβέρνησης, φωνάζοντας "προδότης",  τόσο στην πόλη των Σκοπίων όσο και στο Μοναστήρι, μάλιστα έκαψαν και το αυτοκίνητο μιας βουλευτή του SDSM.
 
(Στοιχεία από infomax.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr