“Οι φίλες χώρες της Τουρκίας στα Βαλκάνια, σύμφωνα με τον Ερντογάν”



«Ερντογάν: Χαιρετώ τα αδέλφια μου στα Σκόπια, στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα


Μάρτιος 12, 2018. 16:38


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του σήμερα στο 6ο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) στην επαρχία Μπολού καθόρισε τις φίλες χώρες των Βαλκανίων.



Ο Ερντογάν ξεκίνησε την ομιλία του χαιρετίζοντας  τις χώρες  που θεωρεί φίλο της Τουρκίας: Κοσσυφοπέδιο, Σερβία, Αλβανία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Κριμαία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.


«Χαιρετώ τους αδελφούς μου στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου  και στα αδέλφια μας στα Σκόπια, στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, στη Δυτική Θράκη, την Κριμαία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, εκ μέρους του έθνους μας», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το “trr Haber”, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Θέλουμε να επικοινωνούμε με τους αδελφούς μας στο Σεράγεβο, τα Σκόπια, την Γκιουμουλτζίνα (Κομοτηνή), το Κάρντζαλι, την Πρίστινα και το Μόσταρ. Πάντοτε λέμε τα φυσικά μας σύνορα είναι μικρότερα από τα σύνορα του κόσμου μας.


» Η μισή καρδιά μας είναι στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, στην Τραπεζούντα, την Αττάλεια και τη Σμύρνη, και η άλλη μισή είναι στο Χαλέπι, στο Κιρκούκ, την Ιερουσαλήμ και τη Μπουχάρα», είπε.


Ο Ερντογάν δήλωσε ότι «αγωνιζόμαστε για τους καταπιεσμένους σε ολόκληρο τον κόσμο καθόσον εργαζόμαστε για τη χώρα μας και το έθνος μας».


Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε, επίσης, έντονες προς το ΝΑΤΟ, λόγω της αδράνειάς του, όσον αφορά τους Κούρδους που ‘απειλούν’ την ασφάλεια της Τουρκίας.


«Πότε σκοπεύει το ΝΑΤΟ να έρθει στην πλευρά της Τουρκίας, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και την περιοχή;», είπε.


(Στοιχεία από infoshqip.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr