Ειδικές στρατιωτικές γερμανικές και ελβετικές μονάδες στα Τίρανα




«Τι ‘μαγειρεύεται’ στην Αλβανία, ειδικές δυνάμεις Γερμανών και Ελβετών αναπτύχθηκαν στα Τίρανα»

Μάρτιος 11, 2018. 23:20


Δύο ακόμη ελβετικές και γερμανικές ομάδες εξειδικευμένες κατά των ναρκωτικών έφθασαν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας,  πριν από μία εβδομάδα.


Η άφιξή τους έγινε μετά από πληροφορίες ότι η κοκαΐνη που κατασχέθηκε στο Δυρράχιο προορίζονταν για αυτά τα δύο κράτη.



Αυτές τις ημέρες  αναμένεται να λειτουργήσει μια επιχείρηση πολλαπλών δράσεων σε διάφορες τοποθεσίες για τη σύλληψη των πραγματικών εμπόρων της κοκαΐνης.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι τα αφεντικά έχουν τις βάσεις τους και τα ‘εργαστήριά τους’, όπου τα σκληρά ναρκωτικά διαχωρίζονται και επεξεργάζονται για την αποστολή τους στη Δύση.


Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί τόσο στην πρωτεύουσα, Τίρανα, όσο και σε άλλες 12 πόλεις στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της χώρας. 

Ταυτόχρονα η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου θα διεξάγει επιχειρήσεις στο Πρίζρεν καθώς και στην περιοχή της πεδιάδας Ντουκαγίνι, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται  οι έμποροι της κοκαΐνης.


 Αυτοί είναι επικεφαλής ομάδων που όχι μόνο εξάγουν την κοκαΐνη σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά τα μέλη των ομάδων αυτών τη διαμοιράσουν σε αγορές των χωρών της Ένωσης καθώς και στην Ελβετία.


Πολλές ομάδες διακίνησης ηρωίνης στο Κοσσυφοπέδιο έχουν εντοπισθεί και διαλυθεί, αλλά επειδή η κοκαΐνη  αποφέρει τεράστια κέρδη δημιουργούνται ομάδες με  νέους δράστες.


Τον τελευταίο καιρό, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για να ανταποκριθούν σε αυτές τις νέες εξελίξεις στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος.


Στην Europol, που είναι η κεντρική αστυνομία στην ΕΕ για τον συντονισμό στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, έχει διορισθεί ως επικεφαλής  αξιωματικός του Βελγίου,  που είναι γνώστης της αλβανικής μαφίας που δραστηριοποιείται στην Αμβέρσα, στις Βρυξέλλες και στο Λιχτενστάιν.


Η Καθρίν ντε Μπολ, διορίσθηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών των 27 χωρών της ΕΕ, την επομένη της Ημέρας της Γυναίκας, στις 9 Μαρτίου. 

Η κ, ντε Μπολ  διορίσθηκε διευθύντρια της Europol μετά από έξι χρόνια υπηρεσίας στην αστυνομία του Βελγίου.

Από τη θέση αυτή είχε κατευθύνει μερικές από τις επιχειρήσεις για τη σύλληψη δύο αλβανικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών που συνδέονταν με τον λεγόμενο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», τον Κλεμέντ Μπαλίλι.


(Στοιχεία από njekomb.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr