Ζόραν Ζάεφ- Εφαρμόζουμε πολιτικές για όλους: «Μακεδόνες» (Σλάβους), Αλβανούς, Τούρκους, Σέρβους, Βλάχους, Ρομά, Βόσνιους και όλες τις άλλες κοινότητες»


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, απηύθυνε σήμερα διάγγελμα στις κοινότητες των Σκοπίων

Μάρτιος 15, 2018. 18:22

Σκόπια.

Ο νόμος για τη χρήση των γλωσσών, ο οποίος εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο χθες, αποτελεί σημαντική συμβολή στην οικοδόμηση της έννοιας της κοινωνίας για όλους τους πολίτες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.



Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του, αυτή είναι η ευρωπαϊκή μας αξία, η οποία έλαβε την υποστήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.


«Αυτή η αξία, η ‘Μακεδονία’- μια χώρα όλων των πολιτών, είναι μια ιδέα και ένας χάρτης πορείας για το μέλλον μας. Αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τις πολιτικές που οικοδομούν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ως πολιτικό κράτος για όσους ζουν σε αυτό: «Μακεδόνες» (Σλάβοι), Αλβανοί, Τούρκοι, Σέρβοι, Βλάχοι, Ρομά, Βόσνιοι και όλες οι άλλες κοινότητες», δήλωσε ο Ζάεφ.


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο νόμος για τη χρήση των γλωσσών είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και την τροπολογία 5, που εγκρίθηκε πριν από 17 χρόνια. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί και δεν δύναται να είναι πάνω από το Σύνταγμα.


«Με την υποστήριξη των δικαιωμάτων της χρήσης των γλωσσών, κανείς δεν χάνει, γιατί παρέχει τις προϋποθέσεις για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και των θεσμικών οργάνων.
Η ομαλή επικοινωνία των πολιτών είναι ένα πολιτιστικό όφελος. Ταυτόχρονα, αυτός ο νόμος εγγυάται πλήρως τη σωστή χρήση της «μακεδονικής» γλώσσας», ανέφερε ο Ζάεφ.






Πρόσθεσε επίσης, ότι τώρα είναι καιρός να απορρίψουμε πολιτικές των διαιρέσεων, των συγκρούσεων και των διαφωνιών, οι οποίες όπως λέω, είναι αντίθετες προς τις ευρωπαϊκές αξίες μας.


«Καθήκον και ευθύνη μας πρέπει να είναι τα συμφέροντα όλων των πολιτών, χωρίς εξαίρεση. Δεν υπάρχει λογική αιτιολόγηση για αποκλεισμό πολιτικών διαδικασιών σε  πολιτικούς  θεσμούς,  όπως το Κοινοβούλιο. 


Αντίθετα, είναι καιρός για εμάς τους πολιτικούς, να αναλάβουμε την ευθύνη που έχουμε υποσχεθεί στους πολίτες και να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταρρύθμισης στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr