Tass: Τούρκοι στρατιώτες κρατούν Έλληνες συνοριοφύλακες που εισήλθαν στην επικράτειά τους




Μάρτιος 2, 2018. 21:36

Μετά τη μεγάλη διάσταση που έλαβε στα ελληνικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης η κράτηση από τους Τούρκους, των δύο στελεχών των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας στον Έβρο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, αναφέρεται στο γεγονός:



«Δύο Έλληνες στρατιώτες που περιπολούσαν στην περιοχή των συνόρων με την Τουρκία, δεν πρόσεξαν ότι διέσχισαν τα σύνορα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και συνελήφθησαν την Πέμπτη από τον τουρκικό στρατό.


«Αμέσως οι ελληνικές αρχές ήρθαν σε επαφή με τους Τούρκους ομολόγους τους  και οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη για την επιστροφή τους (των Ελλήνων στρατιωτών) στην Ελλάδα», είπε αντιπρόσωπος του τουρκικού στρατού στο πρακτορείο Tass.


«Πρόσφατα, εντάθηκαν οι εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, ιδίως των συμβάντων κοντά στα νησιά των Ιμίων στο Αιγαίο. Τον Ιανουάριο, το τουρκικό ναυτικό δεν επέτρεψε περιπολία της ελληνικής ακτοφυλακής να προσεγγίσει τα νησιά. Τον Φεβρουάριο, κοντά στα νησιά αυτά, τουρκικό περιπολικό εμβόλισε σκοπίμως ελληνικό σκάφος και απομακρύνθηκε στα τουρκικά ύδατα».


(Στοιχεία από tass.ru)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr