Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Τουρκία: Ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να μην κάνουν εξετάσεις τις ώρες της προσευχής της Παρασκευής«Εγκύκλιος YÖK: Εξετάσεις και μαθήματα  να μην συμπίπτουν με την προσευχή της Παρασκευής»


Απρίλιος 20, 2018. 21:55


Το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας [Yükseköğretim Kurulu (YÖK)] απέστειλε επιστολή προς την πανεπιστημιακή διοίκηση όλων των Πανεπιστημίων της χώρας, με την οποία απαιτεί να μην γίνονται εξετάσεις και μαθήματα τις ώρες της προσευχής της Παρασκευής.Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του YÖK, Ραχμί Ερ, αναφέρεται ότι  το χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων των τάξεων καθώς και το χρονοδιάγραμμα των μαθημάτων πρέπει να καταρτίζονται σύμφωνα με τις ώρες της προσευχής της Παρασκευής.


«Οι θρησκευτικές παρεμβάσεις στη δημόσια ζωή, σύμφωνα με το πρόγραμμα του AKP δεν έχει όρια. Ένα από τα τελευταία παραδείγματα αυτού του γεγονότος συνέβη στα πανεπιστήμια», σχολιάζει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από haber.sol.org.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr