Τα ρωσικά πολεμικά πλοία απέπλευσαν εκτάκτως από τη βάση τους στη Συρία



Απρίλιος 12, 2018. 18:49

Τα πολεμικά πλοία  της Ρωσικής Ομοσπονδίας εγκατέλειψαν εκτάκτως τη  ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς της Συρίας για λόγους ασφαλείας, δήλωσε Ρώσος βουλευτής, έπειτα από πληροφορίες για επικείμενη επίθεση των δυτικών χωρών κατά στόχων στη Συρία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και η Ταρτούς.



Πρόκειται για ένδεκα (11) πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου που σταθμεύουν σε αυτές τις λιμενικές εγκαταστάσεις.


Η πηγή την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέρει ότι στην Ταρτούς υπάρχουν αντιπυραυλικά συστήματα S-300 και S-400.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε επιθετικές ενέργειες κατά της Συρίας. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει και θα κάνει τα πάντα για να στείλει ένα μήνυμα ότι είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε χημικά όπλα.


Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν  δήλωσε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά τη διάρκεια επίθεσης στη Δούμα το Σάββατο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr