Η ΥΠΑΜ Αλβανίας βλέπει απειλή από Ρωσία και από Ελλάδα



Απρίλιος 18, 2018. 21:28

Κατά την επίσκεψή της, η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα, μιλώντας στην  τηλεόραση προέβη σε μια συνοπτική αποτίμηση της επίσκεψης της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την επίσκεψη;



«Συζητήσαμε όλες τις προκλήσεις, όχι μόνο για την περιοχή, αλλά και πέραν αυτής. Το αίτημά μας προέρχεται από το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει ικανότητες στα Δυτικά Βαλκάνια. Εν όψει αυτού προβήκαμε σε ένα αίτημα να διαθέσουμε όλες μας τις βάσεις (στις ΗΠΑ).


Έχετε λάβει κάποιοι μήνυμα ότι το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται να έχει μια τέτοια βάση στην Αλβανία;


Ο Γραμματέας Τζέιμς  Ματίς ήταν πολύ πρόθυμος να εξετάσει αυτά τα αιτήματα. Πιστεύω, ωστόσο, ότι μια παρουσία του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ σε μια χώρα που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να είναι άξιος σύμμαχος, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την εκσυγχρονισμό των δυνάμεων μας. Βέβαια, σχετίζεται με τη ρωσική επιρροή, αλλά, επίσης, από το Νότο (Ελλάδα), (και) τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.


Μίλησες χθες για την άνοδο της ρωσικής επιρροής στην Αλβανία, αλλά ανέφερες ότι υπάρχουν αυξανόμενες προθέσεις από άλλες χώρες όπως η Κίνα και η Τουρκία.


«Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για θέματα που θα συζητηθούν σε βάθος σε ένα τηλεοπτικό στούντιο. Αλλά, είναι αλήθεια αυτά που είπαμε πριν, επιρροή από τη Ρωσία, αλλά επίσης και από τον Νότο.

 Θεωρούμε (συζητάμε) αυτά μαζί με τους συμμάχους, φυσικά μερικά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και μερικά όχι» τόνισε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Τζάσκα.



Βίντεο στη Φωνή της Αμερικής στα αλβανικά



(Στοιχεία από gazetatema.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr