Συρία- Αφρίν: Ο τουρκικός στρατός αντικαθιστά τους Κούρδους του Αφρίν με τρομοκράτες



«Συρία: Ο τουρκικός στρατός αντικαθιστά τους πολίτες του Αφρίν με τρομοκράτες από την ανατολική Γούτα», γράφει το δημοσίευμα


Απρίλιος 16, 2018. 23:04


Ο τουρκικός στρατός άρχισε την επανεγκατάσταση των ανώτερων διοικητών της ομάδας «Φάιλακ αλ Ραχμάν», στην περιοχή στα βορειοδυτικά του Χαλεπίου καθώς η τρομοκρατική ομάδα εγκατέλειψε την Ανατολική Γούτα και κατευθύνθηκε στη βόρεια Συρία πριν από μερικές ημέρες, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.


Αυτό ανέφερε την Δευτέρα, το αντιπολιτευτικό «Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (SOHR), η έδρα του οποίου βρίσκεται στο Λονδίνο.


Σύμφωνα με αυτό, ο διοικητής του σχηματισμού «Φάιλακ αλ Ραχμάν», Αμπντούλ Νάσερ Σαμίρ και αρκετοί ανώτεροι διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης αποχώρησαν από την Ανατολική Γούτα μετά από βαριές απώλειες σε μάχες με τον συριακό στρατό και μετακινήθηκαν στην περιοχή Μπούλα Μπούλα στις βόρειες αγροτικές περιοχές της πόλης Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.


Ένα σημαντικό γεγονός είναι οι ενέργειες των τουρκικών στρατευμάτων για την αντικατάσταση του εντόπιου  κουρδικού πληθυσμού με τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης που  οδήγησαν σε διαμαρτυρίες μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.


Ωστόσο, περισσότερες από 150 οικογένειες τρομοκρατών από την Ανατολική Γούτα εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε κατοικημένες περιοχές της πόλης Αφρίν, αφού ο τουρκικός στρατός δεν επέτρεψε στον τοπικό πληθυσμό να επιστρέψει στα σπίτια του.


 Η «Φάιλακ αλ Ραχμάν», είναι παρακλάδι του «Μετώπου Αλ Νούσρα» το οποίο υποστηρίζεται από την Τουρκία, όπως και όλοι οι αντάρτες που εγκατέλειψαν στην ανατολική Γούτα.  


Αλλά, οι μαχητές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα δεν συνεργάζονται με μαχητικές ομάδες όπως η ‘Τζάις αλ Ισλάμ’ που υποστηρίζεται οικονομικά- στρατιωτικά  από την Σαουδική Αραβία.


Έγινε γνωστό ότι χθες Κυριακή,  οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, εμπόδισαν τους πολίτες στο Αφρίν να πάνε στο σπίτι τους στην κατεχόμενη από την Τουρκία πόλη, προκειμένου σε αυτά να εγκατασταθούν αυτοί που συνδέονται με την ‘Αλ Νούσρα’, δηλαδή οι τρομοκράτες της «Φάιλακ αλ Ραχμάν», που μόλις ήρθαν από την Ανατολική Γούτα.


Τις διαδηλώσεις στην πόλη Αφρίν των εντόπιων Κούρδων, κατέστειλαν οι παραστρατιωτικές δυνάμεις της ‘Τζάις αλ Σαρκίγια’ που σχετίζονται με την υποστήριξη της Τουρκίας στον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’. 

Έδιωξαν τους κατοίκους με τη βία από τα σπίτια τους, στα  οποία εγκαταστάθηκαν οι μαχητές της «Φάιλακ αλ Ραχμάν».


Αναστάσια Κώστας- Анастасия Косташ


(Στοιχεία από 3mv.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr