Ρωσικές, Συριακές και Αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να πολεμήσουν για το πετρέλαιο στο Ντέιρ αλ Ζορ



Απρίλιος 16, 2018. 22:14


Αμερικανικές , συριακές και ρωσικές δυνάμεις στη Συρία, ετοιμάζονται για μια μεγάλη μάχη για την στρατηγική περιοχή άντλησης πετρελαίου στην ανατολική περιοχή της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με δήλωση στρατιωτικής πηγής στην ειδησεογραφική πύλη Αλ Μασντάρ.



Σύμφωνα με την πηγή, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΣ) και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν τα στρατεύματά τους επί δύο εβδομάδες κατά μήκος της δυτικής ακτής του Ευφράτη.


Η πηγή πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα σχεδιάζουν να διασχίσουν μια γέφυρα που χτίσθηκε πρόσφατα από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά την πόλη Χασάμ, στο ανατολικό Ντέιρ εζ Ζορ.


Εάν ο συριακός στρατός διασχίσει, πράγματι, αυτήν τη γέφυρα θα βρίσκεται κοντά στα πετρελαϊκά πεδία του αλ Ούμαρ.


Αυτή η περιοχή έχει τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στην επαρχία Ντέιρ εζ Ζορ, γεγονός που καθιστά την κατάληψή της ιδιαίτερα σημαντική για τη συριακή κυβέρνηση.


 Ωστόσο, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ είναι απίθανο να την εγκαταλείψουν χωρίς μάχη, παρά το γεγονός ότι υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των στρατιωτών του ΣΑΣ και των συμμάχων του.


 Εάν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίξουν τα αντίστοιχα τμήματα  τους, ίσως χρειασθεί να επέμβουν στρατιωτικά.






(Στοιχεία από almasdarnews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr