Χιλιάδες Σύριοι γιόρτασαν στη Δαμασκό την απελευθέρωση της Γούτα



Απρίλιος 16, 2018. 21:40

Χιλιάδες Σύριοι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στη Δαμασκό  σε διαμαρτυρία κατά των επιθέσεων των δυτικών χωρών και για να γιορτάσουν την απόκτηση του ελέγχου του προμαχώνα των ανταρτών (Γούτα) έξω από την πρωτεύουσα.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία ξημερώματα  το Σάββατο επιτέθηκαν πυραυλικά σε στόχους στη Συρία, μετά από μια υποτιθέμενη τοξική επίθεση στην Ανατολική Γούτα στις 7 Απριλίου.


Λίγες ώρες αργότερα, ο στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής ανατολικά της Δαμασκού από τους αντάρτες μετά από σχεδόν δύο μηνών στρατιωτική επίθεση.


Τη Δευτέρα, χιλιάδες Σύριοι, συγκεντρώθηκαν στη μεγαλύτερη πλατεία της πρωτεύουσας – την πλατεία Ουμαγιάντ- μία ημέρα πριν την επέτειο της αποχώρησης των γαλλικών στρατευμάτων από τη χώρα το 1946. Η επέτειος αυτή γιορτάζεται σε όλη τη Συρία και είναι επίσημη αργία.


Οι Σύριοι διαδηλωτές κρατώντας σημαίες της Συρίας και φωτογραφίες του Μπασάρ Άσαντ φώναζαν ρυθμικά στην αραβική «Θεός, Συρία και Μπασάρ Άσαντ- τίποτε άλλο».


Η πλατεία είχε γεμίσει και οι φωτογραφίες του Άσαντ με στρατιωτική στολή και γυαλιά ηλίου (όπως του πατέρα του) γέμισαν στους δρόμους.

«Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα και να στείλουμε ένα μήνυμα στον Τραμπ και τους συμμάχους του, ότι απέτυχαν», δήλωσε η υποστηρίκτρια του Μπασάρ Άσαντ, Νάιλα Μπαντρ, έχοντας τα μαλλιά της τυλιγμένα με μια λευκή μαντίλα.


«Τα πυραυλικά χτυπήματα που ξεκίνησαν οι τρεις χώρες δείχνουν μόνο την ανικανότητά τους, ενώ ο στρατός εξαλείφει την τρομοκρατία που αυτοί χρηματοδοτούν», είπε η νεαρή γυναίκα.


Το καθεστώς και οι υποστηρικτές του χαρακτηρίζουν όλους τους αντάρτες, όπως και αυτούς στην Γούτα ως τρομοκράτες, σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα.


(Στοιχεία από i24news.tv, φωτό από Sana)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr