Συρία: Εντοπίστηκε εργαστήριο χημικών όπλων των ανταρτών στη Δούμα



Απρίλιος 17, 2018. 23:17


Ο ρωσικός στρατός βρήκε στη συριακή πόλη της Δούμα ένα εργαστήριο ανταρτών στο οποίο παρασκευάζονταν τα χημικά όπλα και μια μυστική αποθήκη, όπου φύλαγαν τις πρώτες ύλες για αυτά, αναφέρει η ρωσική τηλεόραση «Ζβέζντα» /Αστήρ.


«Ένα συνηθισμένο υπόγειο, αλλά εξοπλισμένο ως χημικό εργοστάσιο, τα εργαλεία και τα αντιδραστήρια είναι παντού. Υπάρχει ένα σημειωματάριο στο τραπέζι. Σε αυτό οι χημικοί τύποι και οι υπολογισμοί των αναλογιών γράφονταν με το χέρι».





Ρώσοι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι οι ουσίες που βρέθηκαν εδώ θα μπορούσαν  να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία θανατηφόρων αερίων.
«Έχουν βρεθεί ουσίες όπως η θειοδιγλυκόλη, η διαιθανολαμίνη, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή θειούχου και αζωτούχου μουστάρδας. Επιπλέον, βρέθηκαν σακιά με χλώριο στην αποθήκη.  Μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το εργαστήριο που χρησιμοποιείται από παράνομες ένοπλες ομάδες για την παραγωγή των τοξικών ουσιών», είπε ο εμπειρογνώμονας της Ακτινοβολίας και Χημικής  Προστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Αλεξάντερ Ραντιόνοφ.




Στο δρόμο δίπλα στο εργαστήριο ανακαλύφθηκε αποθήκη όλων των ειδών της χημείας καθώς και βίντεο με τις συνέπειες της εικαζόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία. Τώρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κυκλοφορούν σε αυτόν τον δρόμο, αλλά η αποθήκη των ανταρτών ήταν εξαιρετικά μυστική.


Για τη χρησιμοποίηση των χημικών όπλων στη Συρία, θα ασχοληθεί η επιτροπή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, που έφθασε σήμερα στην  Ανατολική Γούτα.
 











(Στοιχεία από tvzvezda.ru)
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr