Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει τη συνεργασία με Ρωσία, ΗΠΑ και Ιράν για τη Συρία



Απρίλιος 13, 2018. 08:23

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ ή το Ιράν, στο πλαίσιο των εντάσεων στη Συρία.



«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φουσκώνει μια πυρκαγιά με στρατιωτική και πολιτική αντιπαράθεση στη Μεσόγειο και στη Συρία. Η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να αρνηθεί να συνεργασθεί με τον σύμμαχό μας ( στο ΝΑΤΟ) τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις διακλαδισμένες στρατηγικές σχέσεις με τη Ρωσία ή τη συνεργασία με το Ιράν» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tass.


Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Άγκυρα  θέλει να αφήσει στην άκρη αυτήν τη θεατρική παράσταση στη Συρία και το Ιράκ. «Λόγω αυτού του θεάτρου, το άμεσο μέλλον του κόσμου βρέθηκε με την πιο σοβαρή απειλή», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.


Ο Ερντογάν μίλησε για την κατάσταση με την με την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά  στις 7 Απριλίου στην πόλη Δούμα στην ανατολική Γούτα.


Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με αφορμή τις πληροφορίες αυτές ανέφερε ότι το Ρωσικό Κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων πλευρών διεξήγαγαν έρευνα στη Δούμα στις 9 Απριλίου, αλλά δεν βρήκαν ίχνη χρήσης χημικών όπλων.


Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ομάδα επίθεση στη Μεσόγειο με το πολεμικό ναυτικό της, με επικεφαλής το πυρηνικό αεροπλανοφόρο ‘Χάρι Τρούμαν’, συνοδευόμενο από ένα πυραυλικό καταδρομικό και ένα αντιτορπιλικό.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι εντός 24-48 ωρών θα αποφασίσει  εάν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη κατά των συριακών αρχών ως αντίδραση στην υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Δούμα.


(Στοιχεία από tass.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr