«Πριν κόψουμε, μετράμε τρεις φορές» - πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια για ΝΑΤΟ


 

Απρίλιος 24, 2018. 19:23

 Σκόπια. 

Κάθε κράτος έχει τη δική του επιλογή για την οικοδόμηση της εθνικής ασφάλειας, είτε πρόκειται για το ΝΑΤΟ ή την στρατιωτική ουδετερότητα, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης Όλεγκ Στσέρμπαγκ μιλώντας σε φοιτητές του Τμήματος Ασφάλειας.



Κάθε χώρα πρέπει ανεξάρτητα με δημοψήφισμα και με σεβασμό στη βούληση της πλειοψηφίας να αποφασίσει για τη συμμετοχή στις συμμαχίες. Υπάρχουν επιτυχημένες στρατιωτικά ουδέτερες χώρες στην Ευρώπη και μια τέτοια προσέγγιση για την επίλυση της εθνικής ασφάλειας είναι ορθολογική, δήλωσε ο Στσέρμπαγκ.


Επεσήμανε ότι η αποτελεσματική ασφάλεια στον 21ο αιώνα μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στη βάση της συλλογικής ασφάλειας και στις κοινές προσπάθειες όλων των μικρών και των μεγάλων χωρών.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ είναι  ένας στρατιωτικός – πολιτικός συνασπισμός,  που δημιουργήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με σκοπό να αντιμετωπίσει το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, αλλά,  αν και το Σύμφωνο αυτό, έπαυσε να υπάρχει εδώ 30 χρόνια, το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και να εξαπλώνεται προς τα ανατολικά

.
Επεσήμανε ότι υπάρχει προπαγάνδα σύμφωνα με την οποία η ίδια η Ρωσία παρουσιάζεται ως επιτιθέμενη και ότι οι βαλκανικές χώρες αναγκάζονται να κάνουν μια ψεύτική επιλογή μεταξύ Ανατολής και Δύσης.


«Οι συνέπειες αυτές είναι γνωστές στην Ουκρανία, η οποία τέθηκε υπό τέτοιο τελεσίγραφο, το οποίο προκάλεσε διαφωνία και εμφύλιο πόλεμο. Δυστυχώς, οι δυτικοί μας εταίροι δεν έχουν μάθει τίποτε από αυτό», είπε ο Ρώσος πρέσβης στα Σκόπια.


Πρόσθεσε ακόμη, ότι η (ψευδο)Μακεδονία είναι στη γραμμή του πυρός μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας,  εν μέσω αύξησης της ρωσοφοβίας.


Ο Στσέρμπαγκ τόνισε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να γνωρίζουν την ευθύνη τους και πριν αποφασίζουν να κάνουν αυτό που λέει η παροιμία: «Πριν κόψουμε, μετράμε τρεις φορές».

(Στοιχεία από vesti.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr